Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και των Δημάρχων Καισαριανής και Χαϊδαρίου Ηλία Σταμέλο και Μιχάλη Σελέκο αντίστοιχα, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα (4/12).

Η αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, απαίτησε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του. Κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη και τόνισε ότι έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Τόνισε, επίσης, ότι θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση, ιδιαίτερα για έναν νέο άνθρωπο. Έτσι λοιπόν κάθε απαγόρευση των εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους είναι απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να αρθεί.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε όσα είπε και χθες (3/12) σε συνέντευξη τύπου και συγκεκριμένα ότι  το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν του δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης.

Ωστόσο, όπως τονίστηκε από την αντιπροσωπεία, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτηματικά. 

Απαιτούμε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό. 

 

 

Περισσότερα

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...

Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα, δημιουργία, συλλογική υπόθεση. Είναι και αγώνας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ ανοίγουν...

Νέο τεύχος της Πανεργατικής αφιερωμένο στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής του πολέμου και της εκμετάλλευσης, η απάντηση μας είναι...