Μήνυμα προς τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους του Εμπορίου της Ελλάδας από το EK Μασσαλίας για την Κυριακή Αργία

Δημοσιεύτηκε στις

Στο ΠΑΜΕ έφτασε το παρακάτω μήνυμα από το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας της Γαλλίας, για τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους στο Εμπόριο που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Μασσαλία, 19 Ιουλίου 2018

Συνάδελφοι

Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας UD CGT 13 εκ μέρους των 34 000 μελών της στην περιφέρεια του Βouches du Rhône, εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στους εργαζομένους που παλεύουν στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας στην Ελλάδα.

Η UD CGT 13 επιθυμεί να επιβεβαιώσει μαζί σας την αντίθεσή της στην εργασία την Κυριακή, το άνοιγμα των επιχειρήσεων 7/7 ημέρες.

Η εργασία την Κυριακή πρέπει να παραμείνει εξαίρεση, περιοριζόμενη σε τομείς γενικού ενδιαφέροντος. Εκτός από αυτές τις καταστάσεις, παραμένουμε σταθερά αντίθετοι με την εργασία την Κυριακή.

Στη Γαλλία, ενώ μία πλειοψηφία των εργαζομένων κινητοποιούνται κατά της γενίκευσης της εργασίας την Κυριακή σε εμπορικά καταστήματα, η γαλλική κυβέρνηση επέβαλε τον λεγόμενο νόμο «Macron» δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα 12 Κυριακές το χρόνο και τη δημιουργία μιας απεριόριστης ζώνης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της γενίκευσης της εργασίας την Κυριακή.

Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας UD CGT 13

Περισσότερα

Συνεχίζουν να φθάνουν Μηνύματα Αλληλεγγύης για τη δίωξη του προέδρου του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Ε.Κ. Πειραιά

Διεθνής Αλληλεγγύη στο Συνδικάτο ΕΝΕΔΕΠ και τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή Συνεχίζεται η αποστολή μηνυμάτων...

Διεθνής Αλληλεγγύη στο Συνδικάτο ΕΝΕΔΕΠ και τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή

Καταφτάνουν στα γραφεία του ΠΑΜΕ μηνύματα αλληλεγγύης στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και στον Μάρκο Μπεκρή,...

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Starbucks στις ΗΠΑ – Κοινός ο αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και σύγχρονα δικαιώματα

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Starbucks στις ΗΠΑ Κοινός ο αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις με...