Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την απαγόρευση εισόδου στον καταυλισμό προσφύγων

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εργατικής πρωτομαγιάς, επισκέφθηκε την Πέμπτη 20/4/2017, τον καταυλισμό φιλοξενίας των προσφύγων στην Μάνδρα – Λάρισας, προκειμένου να διανείμει στους πρόσφυγες το φυλλάδιό του για την πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωσή του.

Με ευθύνη της στρατιωτικής διοίκησης που έχει τον έλεγχο του καταυλισμού, όμως της απαγορεύτηκε η είσοδος στον καταυλισμό, με το «επιχείρημα» ότι το ΕΚΝΛ με βάση κυβερνητικές οδηγίες, δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των φορέων που μπορούν να μπαίνουν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ μπορούν να μπαίνουν για παράδειγμα ελεύθερα οι διάφορες ΜΚΟ.

Να σημειώσουμε ότι αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, συνέβη για πρώτη φορά απέναντι στο ΕΚΝΛ, αφού μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον συγκεκριμένο καταυλισμό, είτε μοιράζοντας είδη ρουχισμού και διατροφής στους πρόσφυγες, είτε διάφορα φυλλάδιά του, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Αυτή η αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απαγόρευση, δείχνει την σοβαρή ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία επιβάλει στους χώρους ανοιχτής φιλοξενίας των προσφύγων, καθεστώς κλειστής στρατιωτικής λειτουργίας, απαγορεύοντας την μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του Ν. Λάρισας, να έρχεται ελεύθερα σε επαφή με τους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί. Μάλιστα η ευθύνη της είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού από την πλευρά των υπευθύνων ζητήθηκε από τους αστυνομικούς που ήταν υπηρεσία, να ελέγξουν και το περιεχόμενο της πρωτομαγιάτικης ανακοίνωσης.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, δεν αποδέχεται τις κυβερνητικές αντιδημοκρατικές πρακτικές, που παρεμποδίζουν την επικοινωνία του με τους πρόσφυγες στο καταυλισμό που διαμένουν και θα διεκδικεί σταθερά το δικαίωμά του, όχι μόνο να επισκέπτεται τον καταυλισμό, αλλά και να αναπτύσσει ελεύθερα εκδηλώσεις και δράσεις με τους πρόσφυγες, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους.

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο για το Ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνταξιουχικών Σωματείων

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο για το Ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνταξιουχικών Σωματείων Συναδέλφισσες,...

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές : Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ  Είναι...

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής: 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον...