Καταγγελία της Ομοσπονδίας Τροφίμων για την δολοφονία συνδικαλιστή στην NESTLE Κολομβίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η ομοσπονδίας μας καταγγέλλει την δολοφονία του στελέχους του συνδικάτου SINALTRAINAL , συναδέλφου Gilberto Espinosa Victoria στη NESTLE Κολομβίας.

Αν και δεν έχουν ανακαλυφθεί οι ένοχοι, η δολοφονία του συναδέλφου έγινε στις 13 Μάη, σε περίοδο που το συνδικάτο SINALTRAINAL (Συνδικάτο Εργαζομένων Αγροτροφίμων) είναι σε διαδικασία μάχης για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στη NESTLE Κολομβίας, ενώ το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του Συνδικάτου στην περιοχή είχαν κάνει επίσημη καταγγελία για απειλές εναντίον της ζωής τους. Μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη έχουν οι αρχές και η Κυβέρνηση της Κολομβίας που ποτέ δεν πήραν μέτρα για την διερεύνηση των απειλών.

Η δολοφονία του συναδέλφου Gilberto, οι απειλές εναντίον των μελών του συνδικάτου, προστίθενται στη μακρά λίστα της τρομοκρατίας και των εκφοβισμών εναντίον των εργαζομένων της Κολομβίας, που στόχο έχει το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και συλλογικής δράσης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στηρίζουμε το αίτημα του συνδικάτου που είναι η διερεύνηση των αιτίων και η τιμωρία των ενόχων.

Το παγκόσμιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και ούτε θα το σταματήσουν αυτές οι εγκληματικές ενέργειες.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: Αρένες οι χώροι δουλειάς. Άλλος ένας εργάτης έχασε την ζωή του

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας καταγγέλλει το νέο εργατικό “ατύχημα” που σημειώθηκε χθες...

Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Ν. Πέλλας: Διακήρυξη και το πρόγραμμα αρχαιρεσιών του Σωματείου

Στη μάχη για ακόμα πιο δυνατό σωματείο για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου! Με πείσμα...

Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων: To δώρο Χριστουγέννων είναι κεκτημένο μας δικαίωμα

To δώρο Χριστουγέννων είναι κεκτημένο μας δικαίωμα! Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και οι εργαζόμενοι...