Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Συμπαράσταση στους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ) απαιτεί να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία απόλυση συμβασιούχου στους ΟΤΑ. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Από τη θέση αυτή αντιπαλεύουμε την κυβερνητική επιλογή για απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, επικαλούμενος την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε «αντισυνταγματική» την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017. Είναι κοροϊδία η εξαγγελία για δίμηνες συμβάσεις με στόχο τη μερική και προσωρινή κάλυψη της καθαριότητας στους δήμους και η καλλιέργεια προσδοκίες για περιορισμένο αριθμό προσλήψεων στο μέλλον, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες για προσωπικό στους ΟΤΑ.

Η μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία, η στήριξη όλου του λαού στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, να μην επιτρέψουν να περάσει η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – κομμάτων του δρόμου ανάπτυξης που θυσιάζει τη μόνιμη δουλειά στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να μην περάσει η πλάτη που βάζουν ΚΕΔΕ και εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στη σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να καταργηθεί τώρα το νομοθετικό οπλοστάσιο του οποίου κάνει χρήση η αστική δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα, ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι, να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού, με μόνιμες προσλήψεις. Να φέρει τώρα η κυβέρνηση στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε τα σωματεία του Νομού να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συμβασιούχων των ΟΤΑ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Για το ΔΣ

Περισσότερα

Για τη χθεσινή συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας στο MEGA

Πόσα ψέματα χωράνε μέσα σε λίγες προτάσεις; Θα σταθούμε στα πιο βασικά: Η υπουργός...

Αλληλεγγύη στη Γενική Απεργία των συνδικάτων της Ινδίας στις 12 Φλεβάρη

Κοινός ο αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων και την...

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Βασίλη Πετρόπουλο για την απώλεια της μητέρας του

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον Βασίλη Πετρόπουλο, μέλος της...