Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Στηρίζουμε την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου στηρίζει των αγώνα των ναυτεργατών και την απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, καθώς και τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που διεκδικούν:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.

  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

Η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών δεν είναι ξεκομμένη από τις παροχές στη θαλάσσια συγκοινωνία, που στα πλαίσια του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας δεν λογαριάζεται η ανθρώπινη ζωή, εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, τα εξαντλητικά δρομολόγια , ιδιαίτερα τη θερινή σεζόν με τα ατελείωτα ωράρια.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα η διεκδίκηση για ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και η επαναφορά δικαιωμάτων , που η επιτυχία τους θα συμβάλει και στις διεκδικήσεις των υπόλοιπων κλάδων.

Καλούμε το λαό του νησιού, τους εργαζομένους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Από τη Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...