Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 20 Ιούλη Απεργία στον Κλάδο του Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει με κάθε τρόπο την απόφαση των σωματείων ξενοδοχουπαλλήλων και επισιτισμού πανελλαδικά και την χθεσινή απόφαση της ομοσπονδίας του κλάδου, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων και το σχετικό κάλεσμα κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων από όλη τη χώρα, για απεργία 20 Ιούλη στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Απόφαση έχει πάρει και το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Ζακύνθου.

Στη Ζάκυνθο της «ανάπτυξης», της «τουριστικής βιομηχανίας», των ρεκόρ του αφίξεων υπάρχει η ζοφερή πραγματικότητα της εκμετάλλευσης της εργασίας, η πλήρη κατάργηση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχουπαλλήλων (σε γνώση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας), με μισθούς εξαθλίωσης, με τα περίφημα 100 ένσημα για τους εργαζόμενους κι ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ και όλες τις ημέρες της εβδομάδας (σε γνώση του ΙΚΑ και των ελεκτικών μηχανισμών).

Κάθε χρόνο στη Ζάκυνθο χτίζονται το ένα 5* πίσω από το άλλο, όμως οι ξενοδόχοι και μάλιστα ασχολούμενοι όλοι με τον συνδικαλισμό του κλάδου τους, δεν εφαρμόζουν την κλαδική σύμβαση στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία με πρόσχημα ότι δεν ανήκουν στην Πανελλήνια Οργάνωση Ξενοδόχων.

Το ΕΚΖ καλεί σε πλατιά στήριξη στον αγώνα των ξενοδοχουπαλλήλων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες και επαφές με φορείς και σωματεία για την ολόπλευρη στήριξη του δίκαιου αγώνα των ξενοδοχουπαλλήλων.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και κάθε επαγγελματία, κάθε μικρομάγαζο να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, να πάει κόντρα σε αυτή την ανάπτυξη που είναι μόνο προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου που γιγαντόνονται και πνίγουν τους μικρούς επαγγελματίες.

Στην Ελλάδα των 30εκ. τουριστών, των 10.000 ξενοδοχείων και των χιλιάδων επισιτιστικών καταστημάτων, ελάχιστοι συμπολίτες μας μπορούν να κάνουν διακοπές και αναψυχή

20 ΙΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που κάνει το νερό… νεράκι και πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό

Οι νέες χρεώσεις στο νερό αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά ποιος τελικά πληρώνει την...

Πρόγραμμα παιδικής εκπομπής Αγριόχηνες για το Σάββατο 20 Δεκέμβρη

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τη νέα απεργία των ηθοποιών στα θέατρα στις 27 Δεκέμβρη για την υπογραφή ΣΣΕ

Στις 27 Δεκέμβρη οι ηθοποιοί που εργάζονται στα θέατρα ετοιμάζονται να κατέβουν εκ νέου...