Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας για τα προβλήματα των απολυμένων της ΕΑΣ Λάρισας

Δημοσιεύτηκε στις

Οι 147 απολυμένοι – πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Λάρισας, πάνω από 3 χρόνια τώρα εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για το μεγαλύτερο ποσό που αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα και στις αποζημιώσεις τους.

Και αντι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το ελληνικό δημόσιο, να παρέμβουν για την επίσπευση της διαδικασίας εξόφλησης των οφειλόμενων προς τους απολυμένους, από τα έσοδα ενοικίασης ή πώλησης περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, εξακολουθούν εδώ και μήνες να κρατούν μπλοκαρισμένο τον λογαριασμό εκκαθάρισης στην Εθνική Τράπεζα και έτσι να μην μπορούν να εισπράξουν χρήματα οι απολυμένοι.

Το αποτέλεσμα είναι, οι περισσότεροι να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αδυνατώντας να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, σε τράπεζες από στεγαστικά δάνεια και άλλες υποχρεώσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται από κινδύνους διακοπής ρεύματος, νερού, πλειστηριασμού από τράπεζες.

Το ΕΚΝΛ, καταγγέλλοντας αυτή την απαράδεκτη πρακτική του δημοσίου, αξιώνει:

  • Να ξεμπλοκαριστεί άμεσα από το ελληνικό δημόσιο ο λογαριασμός εκκαθάρισης στην Εθνική Τράπεζα, που κατατίθενται χρήματα από πώληση ή ενοικίαση περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΕΑΣ Λάρισας.

  • Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων και αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους, είτε από την πώληση, είτε από την ενοικίαση περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΕΑΣ.

  • Να επισπευσθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της επιχείρησης και ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της.

  • Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος, νερού, καμία κατάσχεση σπιτιού των άνεργων και απλήρωτων πρώην εργαζόμενων της ΕΑΣ Λάρισας.

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Μαχητικό απεργιακό μήνυμα την Κυριακή 19 Ιουλίου από τους εργαζόμενους στο Εμπόριο σε όλη τη χώρα ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με απεργιακές συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις έξω από καταστήματα και συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιούλη η...
00:07:48

Παρέμβαση της Ντ. Γκογκάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (AUDIO)

Ντίνα Γκογκάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ: Στις 19 Ιούλη οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο απεργούν...

Απεργιακή συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Καμία ανοχή – Όχι άλλοι νεκροί στο μεροκάματο! Μαχητικό μήνυμα ενάντια στα εργοδοτικά και κρατικά...