Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής: Καταγγέλλει τις πρακτικές της εταιρίας ΣΤΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Στις σημερινές συνθήκες τις οικονομικής κρίσης εμείς οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου ειδικότητας ή κλάδου ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με τις απαιτήσεις του κάθε εργοδότη. Μας θέλουν φτηνούς που θα δουλεύουμε με εργασιακές σχέσεις ζούγκλας χωρίς δικαιώματα, φτηνά εξαρτήματα στις μηχανές τους, που θα πληρωνόμαστε με ψίχουλα όπως και όποτε θέλουν εμπρός στη διατήρηση και αύξηση των κερδών τους. Μεγάλος σύμμαχος των εργοδοτών η κάθε κυβέρνηση με τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, τα μνημόνια, που εφαρμόζει και την Ε.Ε. που τους καθοδηγεί. Δεν θα σταματήσουν, θα συνεχίζουν να χτυπούν όλους εμάς, γιατί η ανάπτυξη που επικαλούνται και προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Έμπρακτο παράδειγμα η εταιρία Η/Μ εγκαταστάσεων ΄΄ΣΤΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ΄΄, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και με σημαντική δραστηριότητα στο εξωτερικό, έχει να καταβάλλει στους συνάδελφους ηλεκτροτεχνίτες από τον Μάιο τους μισθούς τους. Συγχρόνως έχει να πληρώσει τις υπερωρίες αλλά και τη δουλειά του Σαββατοκύριακου πάνω από ένα χρόνο σε αρκετούς συναδέλφους.

Καταγελούμε τις πρακτικές της εταιρίας  Η/Μ εγκαταστάσεων ΄΄ΣΤΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ΄΄ και απαιτούμε την  άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και υπερωριών.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην χαρίσουν κανένα κεκτημένο δικαίωμα μπροστά στις πρακτικές τις εργοδοσίας, που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη της σε βάρος των εργαζομένων. Να οργανώσουν των αγώνα τους, να  παλέψουν μαζί με το Σωματείο τους για υπεράσπιση της ίδιας της ζωής τους. Για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και υπερωριών, για αξιοπρεπή μεροκάματο, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας που θα εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι μαζί μέσα από την οργανωμένη πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς και με το σωματείου μας να δώσουμε έμπρακτη απάντηση στην εργοδοσία.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

Οργάνωση παντού να ρθούν τα πάνω κάτω!

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά

Όλες και όλοι, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη, στις 08.30 στο Εφετείο στη δίκη της...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία: Επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΚ Ελευσίας – Δυτ. Αττικής για άμεση συνεδρίαση και συμμετοχή στην απεργία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Φλεβάρη από το έγκλημα στα Τέμπη —...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι έξω από το Εφετείο Αθηνών, την Παρασκευή 27/02 στις 8.30π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους,...