Ξεκίνησε η Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας

0
image_pdfimage_print

Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη ξεκίνησε η Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, η οποία λόγω των συνθηκών διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ συνεδριάζει για να εκτιμήσει την δράση Ομοσπονδίας και των αγωνιστικών συνδικάτων σε όλο τον κόσμο την χρονιά που πέρασε, ειδικότερα σε συνθήκες πανδημίας, καθώς και τον σχεδιασμό δράσης της ΠΣΟ για το 2021, ενόψει και του 18ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου.

Την Σύνοδο άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΣΟ Mike Mzwandile Makwayiba από τη Νότιο Αφρική και ακολούθησε εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της ΠΣΟ, Γιώργου Μαυρίκου. Δεκάδες συνδικαλιστές από όλες τις ηπείρους πήραν το λόγο, μεταφέροντας την πείρα, τις αγωνίες και τους αγώνες των εργατών του κόσμου. Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές των Συνδικάτων της Ινδίας για την μεγάλη απεργία 250 εκατομμυρίων εργατών στις 26 Νοέμβρη, καθώς και τις αγροτικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται. Οι αγώνες των εργατών του Περού, της Παλαιστίνης, του Καμερούν και άλλων, από όλες τις ηπείρους, που σε συνθήκες πανδημίας έδωσαν μάχη για την λειτουργία και δράση των συνδικάτων για την υπεράσπιση των εργατών και του λαού που θυσιάζεται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Από όλους τους ομιλητές χαιρετίστηκε η διεθνιστική προσφορά των Κουβανών γιατρών και εκφράστηκε η αλληλεγγύη των εργατών του κόσμου στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού στην Παλαιστίνη, στην Συρία, στην Βενεζουέλα κα. Η σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκέμβρη.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHsmSScmAt

 

Share.

Comments are closed.