Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Φθιώτιδας καλεί όλους τους συναδέρφους στον κλάδο σε γενικό ξεσηκωμό

Δημοσιεύτηκε στις

Από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Νομού Φθιώτιδος  πήρε απόφαση απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει για συζήτηση στη Βουλή το νόμο που βάζει ταφόπλακα στα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων

Στο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού πολλοί συνάδερφοι  μας έχουμε διαπιστώσει να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες  χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα  μέτρα προστασίας από την εργοδοσία,να αλλάζουν οι συμβάσεις εργασίας και να μειώνονται οι μισθοί στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά τους. Το γεγονός αυτό δε πτοεί την κυβέρνηση που ετοιμάζει νόμο έκτρωμα σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση βάζοντας εμπόδια στη δράση των σωματείων και των συνδικάτων θέλοντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου κατά παραγγελία των αφεντικών,και καταργεί μια από τις κορυφαίες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος την θέσπιση του 8ώρου όπως επιτάσσουν οι «εκσυγχρονισμοί» και οι «καινοτομίες» της εργοδοσίας.

Το Συνδικάτο μας θα βγεί μπροστά για να ενημερώσει τους εργαζομένους για τις δυσμενείς εξελίξεις και τα «δώρα» που τους ετοιμάζει ο υπουργός των βιομηχάνων και καλεί όλους τους συναδέρφους στον κλάδο σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στις πολιτικές που του μαυρίζουν την ζωή και σκάβουν το λάκο στις νέες γενιές των εργαζομένων.

Περισσότερα

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς: Για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας υπάρχουν εδώ και μήνες αδιεκπεραίωτες παραγγελίες, γεγονός που έχει οδηγήσει...

Παναρκαδικό Συνδικάτο Οικοδόμων: Καταγγελία μη πρόσληψης λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων καταγγέλλει την εταιρεία Α. ΕΚΚΕΝΤΡΟ, υπεργολάβο της κατασκευής του...

Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ: Κάλεσμα σε 3ωρες στάσεις εργασίας 12 και 15 Ιούνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ 3ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/06 & ΔΕΥΤΕΡΑ 15/06 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ...