Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης στην Ιταλία

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες προσπάθειες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Ιταλία.

Στην Ιταλία τα συνδικάτα USB και Si Cobas βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα κατηγορητήριο 350 σελίδων της Εισαγγελικής Αρχής της Πιατσέντζα στο οποίο τα συνδικάτα και συνδικαλιστές κατηγορούνται για «εγκλήματα» όπως περιφρουρήσεις απεργιών, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στον κλάδο των μεταφορών-logistics. Με βάση αυτό το κατηγορητήριο από το πρωί διενεργείται αστυνομική επιχείρηση με έρευνες σε σπίτια συνδικαλιστών και προσαγωγές 4 συνδικαλιστών της USB.

Την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους κόντρα στο κύμα ακρίβειας και τους παγωμένους μισθούς, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, την ίδια ώρα εργοδότες και κυβερνήσεις προσπαθούν να εμποδίσουν την οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζομένων με τρομοκρατία και απειλές. Είναι πλέον συχνό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη να ποινικοποιούνται και να διώκονται συνδικαλιστές και συνδικάτα γιατί υπερασπίζονται την ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί εναντιώνονται στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών.

Είναι προφανές ότι στην Ιταλία η εργοδοσία του κλάδου των logistics, θορυβημένη απο το την διογκούμενη οργή των εργαζομένων του κλάδου και την μαχητική δράση των συνδικάτων, αξιοποιεί τον κρατικό μηχανισμό της Ιταλίας για να επιτεθεί στα συνδικάτα που αγωνίζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι για την δολοφονία του Abd El Salam μετανάστη απεργού, μέλους της USB στον κλάδο των logistics, δεν καταδικάστηκε κανείς, ενώ πριν 3 μήνες στήθηκε προβοκάτσια στα κεντρικά γραφεία της USB.

Η USB απέναντι στις σημερινές εξελίξεις απάντησε με απεργία στα logistics μέχρι αύριο και δράσεις για την απελευθέρωση των συνδικαλιστών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα συνδικάτα της Ιταλίας USB και Si Cobas που στοχοποιούνται και διώκονται απο την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό όπως και σε όλους τους εργαζόμενους της Ιταλίας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Των εργατών η πάλη θα την σπάσει

Περισσότερα

Διεθνής Εκδήλωση Συνδικάτων Εργαζομένων στα Τρένα

Στις 28 Μάη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας διεθνής εκδήλωση εργαζομένων στα Τρένα με...

ΠΑΜΕ Τύπου – ΜΜΕ : Για την αποσιώπηση της συνέντευξης τύπου του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών από την ΕΡΤ

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα...

Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Δανία

Στις 4 και 5 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ στην Δανία ύστερα από...