Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ) : Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα ! Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8 ΩΡΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΞΕΣΗΚΩΜΌΣ !

Δίνουμε την μάχη μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, στο σύλλογο, στο σωματείο για την επιτυχία της απεργίας στις 3 του Ιούνη για να μην περάσει το κατάπτυστο αυτό, νομοσχέδιο-καρμανιόλα, ενάντια στο 8ωρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (το γνωστό 12ωρο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς), έρχεται με αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο έκτρωμα να καταργήσει κάθε έννοια ωραρίου στη δουλειά. Γενικεύοντας παραπέρα την ελαστικότητα στην εργασία, κατάργηση, πληρωμών των υπερωριών κλπ.

           Μας θέλουν εργαζόμενους – σύγχρονους σκλάβους.

Το  8ώρο, η κοινωνική ασφάλιση ήταν τα βάθρα των κατακτήσεων της εργατικής τάξης από την ματωμένη πρωτομαγιά του Σικάγο πριν 135 χρόνια, μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα.

Μέσα από ανείπωτες θυσίες, ποταμούς αίματος των εργαζομένων κυριολεκτικά. Πάνω σε αυτές τις κατακτήσεις πάτησαν οι ανάπηροι και οι οικογένειες μας για να εξασφαλίσουν τα όποια δικαιώματα είχαμε πριν λίγα χρόνια.

Τα χρόνια της κρίσης, αποδείχθηκε ότι  οι εργατικές οικογένειες με ανάπηρο είναι αυτές που πληρώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτές τις ανατροπές.

ΑΛΗΘΕΙΑ, αν καταργηθεί το 8ώρο, δεν θα πεταχτεί και ο τελευταίος ανάπηρος από την δουλειά; Γιατί ποιος ανάπηρος, χρονίως πάσχοντας μπορεί να δουλέψει 10 και 13 ώρες; Ποιος εργαζόμενος γονιός που δεν θα ξέρει πότε θα σχολάσει, μπορεί να στηρίξει το παιδί του, να τον πάει για τις θεραπείες του;

Ποια οικογένεια μπορεί να εξασφαλίσει τον άνθρωπό της όταν ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει πότε και πόσες ώρες θα δουλέψει; Ποιος θα φροντίσει τον κατάκοιτο παππού ή την γιαγιά; Με βάση το 8ώρο υπάρχουν τα μειωμένα ωράρια, εργαζομένων γονιών και ΑμεΑ, όμως είναι και η βάση για την πληρωμή των υπερωριών. 

           Οι οικογένειες μας κυριολεκτικά σε κίνδυνο.

Όμως Θυσία στις απαιτήσεις των Ελλήνων και Ευρωπίων βιομηχάνων για το ταμείο της ανάκαμψης, το σύγχρονο μνημόνιο δεν θα είναι μόνο το 8ώρο. Αλλά και η κατακρεούργηση κρίσιμων ζωτικών δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

 Για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι-δούλοι του 21ου αιώνα, τα ΑμεΑ κυριολεκτικά στον Καιάδα!

Με εργαλείο το Εθνικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ, της κυβέρνησης της ΝΔ, η εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για την αναπηρία στην χώρα μας.

Τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο.

Κλείσιμο ειδικών σχολείων στο όνομα της συμπερίληψης και της δήθεν ένταξης, κλείσιμο των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποιησης, κατακρεούργηση επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας με εργαλείο την λειτουργικότητα.

 Δεν μπορούν να βγαίνουν στα κάγκελα γι’ όλα αυτά θέλοντας να καπηλευτούν τους αγώνες και τις αγωνίες οι πρώην κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των παραφυάδων τους. Με δικούς τους νόμους στέριωσαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, πέρασαν την λειτουργικότητα με τον ίδιο νόμο που χτυπούσε το δικαίωμα στην απεργία το Γενάρη του 2018. Μαζί σμπαράλιασαν το σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σήμερα τους 12000 νεκρούς από την πανδημία στην χώρα μας.

          Έχουμε πείρα, δεν θα πιαστούμε κορόιδα.

Ούτε με τον Άννα ούτε με τον Καϊάφα, ούτε με την Σκύλα, ούτε με την Χάρυβδη.

Με τον αγώνα μας μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, με τους ανθρώπους τις βιοπάλης θα ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο για το δικό μας δίκιο.

Θα απομονώσουμε στα σαλόνια της εξουσίας, τους ανθρώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των εμπόρων της αναπηρίας της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

  • Να παρθούν τώρα πίσω το νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου.
  • Το σχέδιο για την αναπηρία της κυβέρνησης.

          Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.

Καθήκον του συνεπούς αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος είναι μαζί με το οργανωμένο, μαχητικό, ταξικό, εργατικό κίνημα αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, να μην τολμήσουν να κατατεθεί.

 

 

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Τα σφαγεία των ΚΕΠΑ  καλά κρατούν.

Παρασκευή 9 του Ιούνη στις 12.30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ ,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Να καταβληθούν στον συνάδελφο οι προβλεπόμενες καλύψεις και αποδοχές με βάση τη νομοθεσία

Κατόπιν καταγγελίας του συναδέλφου Α’ Μηχανικού ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με ΜΕΘ 23256 Θ, προκύπτει ότι...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN – HELLASCAN

Να παρθεί πίσω η απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου της CROWN -...