Δευτέρα, Απρίλιος 12

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας : Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις – συνελεύσεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης στις 9 Απρίλη

0
image_pdfimage_print

Απ την Δευτέρα  29 Μαρτίου έως την Τρίτη 6 Απριλίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κλάδου για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση τις 9 Απρίλη , το Συνδικάτο πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων –συνελεύσεων στις οποίες παράλληλα με την οργάνωση του αγώνα, συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα ζητήματα κάθε εργασιακού χώρου.

Οι συσκέψεις αυτές θα συνεχιστούν και μετά την κινητοποίηση στις 9 Απρίλη μπροστά στην κλιμάκωση του αγώνα ( 20 Απρίλη) και το επικείμενο άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν.

Πιο συγκεκριμένα , έγιναν συσκέψεις του τμήματος Επισιτισμού , του τμήματος Τουρισμού του Συνδικάτου και των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία PELEKAS MONASTERY, MEDITERRANEO,  IONIAN SUN- REGENSY, SANDY, MYTHOS, IMPERIAL, EVA, DAFNILA , IKOS, GELINA, ALMYROS, SIDARI PANORAMA , RODA BEACH ,SUNSHINE, GRAND GLYFADA και CORCYRA.

Με κεντρικό σύνθημα:

‘’ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ’’

Οι συσκέψεις των εργαζομένων καλούν τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό Τουρισμό Ξενοδοχεία να ξεσηκωθούν  την Παρασκευή 9 Απρίλη και να δώσουν αγωνιστικό παρών στις προσυγκεντρώσεις:  

 • Οι ξενοδοχουπάλληλοι της Νότιας Κέρκυρας στις 9.30 στην Βίλλα Ρόσσα
 • Οι ξενοδοχουπάλληλοι της Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας στις 9.30 στο Λιμάνι (6ο Γυμνάσιο)
 • Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό καφέ μπαρ, διανομείς, ξεναγοί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων , τουριστικά γραφεία , στις 9.30 στο Μαράσλειο (Δημαρχείο )

Ολοι στον αγώνα με το πλαίσιο των άμεσων και ελάχιστων αιτημάτων μας για :

 1. Ουσιαστική οικονομική στήριξη και επίδομα ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους στον τουρισμό,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσους δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει.
 2. Εκτακτο επίδομα 600 ευρώ για το Πάσχα για όλους όσους εργάστηκαν στην τουριστική οικονομία το 2019 ή το 2020 χωρίς όρους και προυποθέσεις.
 3. Αναγνώριση της εποχικότητας για τους υπαλλήλους τουριστικών γραφείων και οδηγούς για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας.
 4. Επέκταση του προγράμματος στήριξης με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και καταβολή επιδόματος ανεργίας στους ξεναγούς.
 5. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και παράταση του μέχρι να ξεκινήσουν εργασία οι επιδοτούμενοι άνεργοι.
 6. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη για όλους , στις 25 Μάη με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα  στις τουριστικές επιχειρήσεις που θα ανοίξουν
 7. Αναστολή εργασίας στους εργαζόμενους των τουριστικών επιχειρήσεων που δεν θα ανοίξουν , με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και με μηνιαίες αποδοχές στο ύψος του βασικού μισθού της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ για το διάστημα από 25 Μάη έως 31 Οκτώβρη .
 8. Καταβολή τώρα από τους εργοδότες των αποδοχών άδειας και επιδόματος αδείας στους εργαζόμενους που τελούσαν το καλοκαίρι του 2020 σε καθεστώς αναστολής εργασίας
 9. Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας .
 10. Διαγραφή μείωση ή πάγωμα κατά περίπτωση των λογαριασμών ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφωνίας , εφορίας, τραπεζών.
 11. Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας:
 • Δωρεάν τσεκ απ σε όλους τους εργαζόμενους για να γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας τους.
 • Δωρεάν και τακτικά τεστ κορονοιού σε όλους.
 • Άδεια με αποδοχές για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα μέχρι να κριθεί η ασφαλής επιστροφή τους στην εργασία.
 • Δωρεάν εμβολιασμό σε όλους όσους το επιθυμούν και να μην  υποχρεωθεί κανένας να εμβολιαστεί  χωρίς την θέληση του.

                                                                             

 

 

 

Share.

Comments are closed.