Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου :Για τις απολύσεις στα Πετρέλαια Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταδικάζουμε την εργοδοσία της «Energean», που με την  στήριξη της κυβέρνησης απέλυσε 24 εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους και ολόκληρο το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων.

Η εργοδοσία της «Energean» εφαρμόζοντας τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, στοχοποιεί τους αγωνιζόμενους εργάτες, θέλει να τσακίσει συγκροτημένα δικαιώματα και να επιβάλει τον Μεσαίωνα της ενοικιαζόμενης εργασίας υπονομεύοντας τις συνθήκες και τους όρους υγείας και ασφάλειας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας, η επίθεση εναντίον τους στοχεύει ολόκληρη την εργατική τάξη. Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των συναδέλφων και απαιτούμε άμεση ανάκληση των απολύσεων τους. Καμία δίωξη, καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργατών για το δικαίωμα σε αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα!

Περισσότερα

Σωματείο Εργατ/των Υπαλλήλων στην Κατασκευή του ΜΕΤΡΟ: Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου – Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο αισιόδοξα! Χαιρετίζουμε όλους τους...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας: 5ο Εργατικό Φεστιβάλ 29 Ιούλη

5Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ - 20:30 ΓΛΕΝΤΑΜΕ...

ΕΕΔΥΕ: Να ανακληθεί εδώ και τώρα η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» με το προσωπικό που τη συνοδεύει από τη Σαουδική Αραβία

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» με το προσωπικό που τη...