Συνδικάτο Τηλεπικοινωνίας – Πληροφορικής Αττικής : Η εργοδοσία της Novibet προχώρησε σε απολύσεις

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ, 1/10, 08:30-10:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Novibet που προχώρησε στις 30/09 σε απολύσεις δύο συναδέλφων μας με τη γνωστή καραμέλα της «χαμηλής παραγωγής». Μάλιστα ο ένας συνάδελφος έκανε το «παράπτωμα» να πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζόμενων μέσα στο χώρο δουλειάς. Η εργοδοσία προσπαθεί να κρύψει πως αυτό που πραγματικά την ενοχλεί είναι όποιος οργανώνει την αντίσταση και την πάλη των εργαζόμενων μέσα στο χώρο δουλειάς.  Να θυμίσουμε βέβαια, πως ήταν η εργοδοσία η οποία χωρίς να λάβει κανένα μέτρο προστασίας και ενώ παρουσιάστηκε κρούσμα μέσα στο χώρο, ζητούσε από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

 Όλα τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα. Είναι η καθημερινότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι  μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων δεν διστάζουν  να τζογάρουν την Υγεία μας και τη ζωή μας βάζοντάς την στο ζύγι κόστους-οφέλους. Η όλη διαχείρηση της πανδημίας από την κυβέρνηση απέδειξε πως ο χρόνος που κέρδισε, ουδόλως αξιοποιήθηκε για την ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αντίθετα χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να ψηφιστεί σωρεία αντιλαϊκών μέτρων που ήρθαν να προστεθούν πάνω στα προηγούμενα με ένα και μοναδικό κριτήριο: την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων .

Στην προσπάθεια που κάνουν εργοδότες και κυβέρνηση όχι μόνο να κάμψουν κάθε αντίσταση αλλά πολύ περισσότερο να στοιχηθούμε πίσω από το κριτήριο της αύξησης της κερδοφορίας και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους, εμείς οργανωμένα προκρίνουμε τις δικές μας ανάγκες.

Δεν μας φοβίζουν οι απειλές των εργοδοτών.  Οι εργαζόμενοι έχουμε όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι η οργάνωση στο Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Εκεί είναι η θέση μας, μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κλάδου ενωμένοι απέναντι στους εργοδότες. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους που ήδη κυοφορούνταν και  πριν την πανδημία. Δεν ανεχόμαστε την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας.
  • Να γίνουν επαναληπτικά τεστ δωρεάν από την εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις 13 Οκτώβρη, 18:30, στο Σύνταγμα