Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Να απαγορευτεί κάθε εργασία σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς που δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη θέρμανση

Δημοσιεύτηκε στις

Η κακοκαιρία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στην Αττική κάνει επιτακτική την ανάγκη να απαγορευτεί κάθε εργασία σε εξωτερικούς χώρους αλλά και εσωτερικούς που δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη θέρμανση. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα η χιονόπτωση και ο παγετός που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο του εργατικού «ατυχήματος». Στο κλάδο έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και έχουμε θρηνήσει ακόμα και νεκρούς, λόγω της πίεσης που ασκεί η εργοδοσία στους εργαζόμενους για να προσέλθουν στην δουλειά τους.

Καλούμε κάθε  οικοδόμο και εργαζόμενο στις κατασκευές να μην συμβιβαστεί με τα θέλω της εργοδοσίας που μόνο κριτήριο είναι η αύξηση των κερδών τους και δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή.

Προτεραιότητα για μας είναι η ζωή μας, η υγεία μας και δεν την χαρίζουμε σε κανένα αφεντικό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα εργοτάξια και γιαπιά που δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές να λειτουργήσουν σε αυτές τις συνθήκες και να αποδοθούν κανονικά τα μεροκάματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στο Συνδικάτο σε περίπτωση που δεχτούν πίεση από την εργοδοσία για εργασία αυτές τις μέρες.

Περισσότερα

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Αυξήσεις στους μισθούς μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις

Τα κυβερνητικά πανηγύρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 27 ευρώ καθαρά τον...

Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας: Καμιά θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την Πανελλαδική Σύσκεψη στις 4 Απρίλη, το Συνδικάτο...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 31 Μάρτη στην Ελευσίνα

Συνάδελφοι Οδηγοί, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΡΙΤΗ 31/03/2026 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ...