Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Να απαγορευτεί κάθε εργασία σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς που δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη θέρμανση

Δημοσιεύτηκε στις

Η κακοκαιρία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στην Αττική κάνει επιτακτική την ανάγκη να απαγορευτεί κάθε εργασία σε εξωτερικούς χώρους αλλά και εσωτερικούς που δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη θέρμανση. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα η χιονόπτωση και ο παγετός που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο του εργατικού «ατυχήματος». Στο κλάδο έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και έχουμε θρηνήσει ακόμα και νεκρούς, λόγω της πίεσης που ασκεί η εργοδοσία στους εργαζόμενους για να προσέλθουν στην δουλειά τους.

Καλούμε κάθε  οικοδόμο και εργαζόμενο στις κατασκευές να μην συμβιβαστεί με τα θέλω της εργοδοσίας που μόνο κριτήριο είναι η αύξηση των κερδών τους και δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή.

Προτεραιότητα για μας είναι η ζωή μας, η υγεία μας και δεν την χαρίζουμε σε κανένα αφεντικό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα εργοτάξια και γιαπιά που δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές να λειτουργήσουν σε αυτές τις συνθήκες και να αποδοθούν κανονικά τα μεροκάματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στο Συνδικάτο σε περίπτωση που δεχτούν πίεση από την εργοδοσία για εργασία αυτές τις μέρες.

Περισσότερα

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των τακτικών και πρόσθετων εφημεριών

Οι γιατροί των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού Πέλλας είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για...

Σωματείο Εργαζομένων ICAP : Ανακοίνωση για την απόλυση μονογονέα εργαζόμενης

Η ICAP ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΣ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! Η ICAP ξεπέρασε για άλλη μία...

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Καταγγελία για βία και τρομοκρατία σε βάρος εργαζομένων γυναικών στην ΕΑΒ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη, τρομοκρατική, βίαιη και κατ’ επανάληψη προσβλητική...