Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Συνδικάτο Εργατο/λων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Να υπογραφεί εδώ και τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην SPEEDEX

0

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της SPEEDEX ΑΕ του ομίλου Σφακιανάκη, που παρόλο που έληξε η επιχειρησιακή σύμβαση και η μετενέργεια, με απαράδεκτους τακτικισμούς αρνείται να προχωρήσει στην υπογραφή νέας. Είναι πάγια τακτική της εργοδοσίας SPEEDEX η επιδίωξη της να μην υπογράφει ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι και το 2020 την ίδια τακτική ακολούθησε. Η τόσο έντονη επιδίωξη της εργοδοσίας , έρχεται να κουμπώσει σε μια περίοδο που η επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι όχι μόνο του κλάδου μας αλλά και συνολικότερα έχει ενταθεί. Με την ακρίβεια να βαραίνει τις πλάτες μας, με όλους τους αντεργατικούς νόμους και τον νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη να εφαρμόζονται , με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, τις συνθήκες εργασίας μας να χειροτερεύουν όλο και περισσότερο. Η εργοδοσία πάνω σε αυτά πατάει , αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι αντεργατικό έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ( ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και έχουν ανοίξει τον δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους επιτρέποντας τις ελαστικές μορφές εργασίας, την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας, την ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία – τρομοκρατία.

Το ζήτημα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην SPEEDEX αλλά και συνολικά στον κλάδο μας είναι ζήτημα διεκδίκησης και αγώνα. Η υπογραφή ΣΣΕ, η οποία καλύπτει τις ανάγκες μας, με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, με αυξήσεις στους μισθούς μας, είναι βασική προϋπόθεση για κάθε εργαζόμενο. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα επιτρέψουμε εμείς οι εργαζόμενοι να μας την καταπατήσουν!

Καταδικάζουμε την στάση της εργοδοσίας SPEEDEX που δεν υπολογίζει τις ζωές μας και μας εμπαίζει μην υπογράφοντας νέα ΣΣΕ, είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους τακτικές, προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων που σήμερα το πρωί τους έσυρε στα δικαστήρια, προσπαθώντας να βγάλει παράνομη την 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Επιχειρησιακό Σωματείο για την Παρασκευή 6/5 12.00 με 16.00.

Συνάδελφοι όσες στάσεις εργασίας και απεργίες να βγάλουν παράνομες , ένα πράγμα αποδεικνύεται περίτρανα, η οργανωμένη πάλη σαν μια γροθιά των εργατών , είναι αυτή που θα τους φοβίζει πάντα, είναι αυτή που θα βάζει φρένο στις ορέξεις τους!

Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή καταστολής, σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων που έχουν στόχο τους κυβέρνηση και εργοδότες. Κρατάμε για όπλο μας τις σημαντικές νίκες των εργαζομένων στην COSCO, στην EFOOD, στη ΛΑΡΚΟ, στα πετρέλαια Καβάλας, είναι αυτές που μας δείχνουν το δρόμο της ελπίδας, του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα σωματεία μας! Η πρόσφατη υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο των Οικοδόμων με μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα , μας υπενθυμίζει το ότι η Εργατική Τάξη μέσα από τους αγώνες της μπορεί να τα καταφέρει!

ΤΟ ΣΕΤΤΑ χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των επιχειρησιακών σωματείων SPEEDEX σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και καλούμε όλα τα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου μας να πάρουν απόφαση και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της SPEEDEX με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Απαιτούμε:

  • Να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ, με συγχρόνους όρους δουλειάς κ αμοιβής, με αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων.

  • Η Νέα ΣΣΕ να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης ανεξαρτήτως, εργασιακής σχέσης και μορφής απασχόλησης.

  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Λέμε ΟΧΙ στον διαχωρισμό που επιβάλει η εργοδοσία.

  • Λέμε ΟΧΙ στην εντατικοποίηση

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα- ΣΣΕ

  • Λέμε ΟΧΙ στα BONUS απαιτούμε να ενταχθούν μόνιμα στους μισθούς και στις συμβάσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΗ 12.00- 16.00

Στα κεντρικά κτήρια της SPEEDEX (Σενέκα 24, Κηφισιά)

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.