Πέμπτη, 5 Αυγούστου

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής : Όλοι στο δρόμο ! 13 Μάη Συλλαλητήριο στα Προπύλαια 7 μ.μ.

0
image_pdfimage_print

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ! ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 7μμ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι .

Σήμερα η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσιάζουν το νόμο έκτρωμα που μας γυρίζει 135 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, επικαλούμενοι την «σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρακτική» .Να δουλεύουμε όσο θέλει , όποτε θέλει ο εργοδότης.  Να αγοράζουν την εργασία μας ακόμα πιο φτηνά για να φορτώσουν σε μας την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Ξεδιάντροπα λένε ότι το νέο νομοσχέδιο προστατεύει το 8ωρο. Η αλήθεια είναι ότι το 8ωρο καταργείται και δε θα υπολογίζεται ανά ημέρα εργασίας αλλά σε επίπεδο 6μηνου ως μέσος όρος .

Επιβάλλουν την ατομική σύμβαση – «συμφωνία» , λέγοντας ψέματα ότι ο εργαζόμενος θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τη διευθέτηση του ωραρίου του .Εδώ και χρόνια στο κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ατομική σύμβαση – «επιλογή» , ή θα δεχτούν αυτό που επιβάλλει ο εργοδότης ή θα είναι άνεργοι. Ιδιαίτερα οι εποχικοί εργαζόμενοι που δούλευαν 7 μέρες την εβδομάδα 10 ωρα για 5 μήνες για να καταφέρουν να μαζέψουν το εισόδημα της χρονιάς.

Πάνω σε αυτή την αθλιότητα στηρίχτηκε η μεγάλη κερδοφόρα ανάπτυξη στον επισιτισμό – τουρισμό τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται θα έπρεπε και εμείς να βάλουμε «πλάτη» για να κερδίσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτή την αθλιότητα θα νομιμοποιήσουν.

Το Συνδικάτο μας , βρίσκεται σε συντονισμό με τους συναδέλφους από τους υπόλοιπους κλάδους , τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες. Υλοποιούμε την απόφαση της σύσκεψης για προετοιμασία πανεργατικής απεργίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

 

 Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια μας

ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Share.

Comments are closed.