Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής :Αλληλεγγύη στους ταχυμεταφορεις -ντελιβεράδες της Ρωσίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής , εκφράζει την αλληλεγγύη του στο σωματείο κούριερ Профсоюз “КУРЬЕР” της Ρωσίας και τον Πρόεδρο του Κιρίλ Ουκράιντσεφ, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε σε ρωσικό δικαστήριο, μετά από σειρά απεργιών που διοργάνωσε το σωματείο διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με δικαιώματα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Κιρίλ Ουκράιντσεφ στο σπίτι του, όπου και πραγματοποίησε έρευνα για «επανειλημμένη παραβίαση των κανόνων διεξαγωγής μαζικών εκδηλώσεων», επειδή ως πρόεδρος του σωματείου πρωτοστατούσε σε απεργίες και διαμαρτυρίες. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει ο συνδικαλιστής υπό κράτηση μέχρι τις 25 Ιούνη.

Καταγγέλλουμε την σύλληψη του Κιρίλ Ουκράιντσεφ και τις διώξεις ενάντια στους αγωνιστές εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ρωσίας.

Απέναντι στην καταστολή και τις διώξεις οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη της Οργάνωσης και της Αλληλεγγύης

Απαιτούμε να αφεθεί ελεύθερος ο Πρόεδρος του Σωματείου Κούριερ Κιρίλ Ουκράιντσεφ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε την συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Παρέμβαση Φοιτητικών Συλλόγων στη συνεδρίαση του ΤΕΕ

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων των πολυτεχνικών σχολών του ΕΜΠ και...

Σωματείο εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας: Αλληλεγγύη και στήριξη στους εργαζόμενους του δημόσιου

Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Πέλλας (ΣΕΙΤΠΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του...