Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδ/ων Αττικής : Ανακοίνωση σχετικά με την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στα Ξενοδοχεία

0

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΩΜΑΤΕΙΑ– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΡΕΠΟ- ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αυτά υπέγραψε η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού μαζί με τους Ξενοδόχους και έχει το θράσος να παρουσιάζει το μαύρο – άσπρο, λέγοντας ότι κρατήθηκαν οι μισθοί και δεν έγιναν μειώσεις. 

Για άλλη μια φορά, οι Ξενοδόχοι με την συναίνεση της κυβέρνησης και των στηριγμάτων τους μέσα στην Ομοσπονδία, επιδιώκουν να μεταφέρουν το βάρος της νέας κρίσης στις πλάτες μας. Αυτοί που θησαύρισαν με τη δική μας δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης και των κερδών, μέσω της γενίκευσης της μερικής απασχόλησης, των εργολαβιών, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, του 10ωρου και του 7ήμερου.  

Αξιοποιώντας το γνωστό ψευτοδίλλημα «ή συλλογική σύμβαση με μειώσεις δικαιωμάτων ή ατομικές», το οποίο αξιοποιήθηκε και στις προηγούμενες συμβάσεις για να καταργήσουν δικαιώματα και να μειώσουν μισθούς, ανοίγουν το δρόμο ώστε να προχωρήσει το νέο νομοσχέδιο  της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη κατάργηση του 8ωρου, του 40ωρου, συνολικά του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας στο όνομα της στήριξης της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ως μέσο για το «άνοιγμα» θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των όρων εργασίας.  Κάτι που περίτρανα έχει αποδειχτεί μέσα από την πείρα όλων των εργαζομένων ότι δεν ισχύει. Ότι ποτέ δε συμβαδίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Όσοι καλλιεργούν αυτή την λογική έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου από το να παλέψουν μαζικά, οργανωμένα και αποφασιστικά με στόχο την υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων .

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ως φανατικός υποστηρικτής της πολιτικής υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, δεν δίστασε να αναιρέσει τις αποφάσεις της ολομέλειας της Διοίκησης, από τον Μάρτιο μέχρι πρόσφατα, για υπογραφή Σύμβασης χωρίς καμία αρνητική αλλαγή στους όρους αμοιβής και εργασίας και τη πραγματοποίηση κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με αυτό το αίτημα.

Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στα Ξενοδοχεία, όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Αττικής, να οργανώσουμε άμεσα το επόμενο διάστημα τον αγώνα ώστε να μη περάσει καμία προσπάθεια κατάργησης δικαιωμάτων, οι νέες μειώσεις μισθών.

Όλοι μαζί μέσα από το Συνδικάτο μας και τα σωματεία στους χώρους δουλειάς, με νέες σωματειακές επιτροπές, με αποφασιστικό και μαζικό αγώνα μπορούμε να ακυρώσουμε στη πράξη τις απαιτήσεις των Ξενοδόχων και συνεταίρων τους.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.