Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας: 23 Σεπτέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική διεύθυνση ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στις 12:00 μ.μ, στην Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ Λάρισας (Αγχιάλου 4 – Πρώην Εμπορικό Κέντρο Γαία).

Εδώ και αρκετό καιρό, πολλοί συνάδελφοι μας που εργάζονται ως διανομείς με το καθεστώς του συνεργάτη (όπως λένε οι κολοσσοί που ελέγχουν παγκόσμια της πλατφόρμες διανομής) είναι ανασφάλιστοι. Με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους όπως και η ίδια τους η ζωή, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στον συγκεκριμένο χώρο αποτελούν καθημερινότητα.

Πίσω από το μοντέλο της εργασίας που βαπτίζεται συνεργασία και ο εργαζόμενος συνεργάτης βρίσκεται η ολομέτωπη επίθεση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, που θέλουν να απαλλαγούν με κάθε τρόπο από τις ασφαλιστικές εισφορές που αποδίδουν στο κράτος για τους εργαζόμενους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αλήθεια είναι να αναρωτιέται κανείς.  Πως γίνεται να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και η εταιρεία για την οποία εργάζεσαι να καθορίζει το πόσο θα αμείβεσαι για την κάθε παραγγελία; Πως γίνεται να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και να πρέπει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να βρίσκεσαι στο πόστο σου όπως ορίζει η εταιρεία;

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι εργαζόμενοι με τα ίδια ακριβώς προβλήματα και η εντατικοποίηση της δουλειάς τους χτυπάει κόκκινο. Οι περισσότεροι βρίσκονται στον δρόμο 12 με 14 ώρες την ημέρα κυνηγώντας τη κάθε παραγγελία, περιμένοντας πότε θα χτυπήσει το beeper, με αποτέλεσμα να είναι εξαντλημένοι και να διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για να τραυματιστούν.

Αυτή είναι η κανονικότητα που ευαγγελίζονται τα επιτελεία της κυβέρνησης, τα διάφορα αστικά ΜΜΕ και αυτή την κανονικότητα θέλουν και όλοι οι υπόλοιποι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και κάνουν τώρα ότι δεν γνωρίζουνε τίποτα, λες και δεν έχουν βάλει με χέρια και με πόδια φαρδιά πλατιά και παντού τις υπογραφές τους για να γίνουν πράξη όλοι αυτοί οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας διανομείς και τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαζικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23/09 στις 12:00 στην Τοπική Διεύθυνση ΙΚΑ Λάρισας στη Φιλιππούπολη.

Απαιτούμε τώρα:

  1. Να ασφαλιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι διανομείς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Περισσότερα

H ΔΑΣ για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου – Διπλασιασμός σε ψήφους,ποσοστά και έδρες

Η ΔΑΣ ΝΤ ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αντιπροσώπους που ενίσχυσαν διακριτά το ψηφοδέλτιο και διπλασίασαν...

112 Φοιτητικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη 112 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου...

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν.Πελοποννήσου – Όχι αναμογεννήτριες στον Μαίναλο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΕ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ, ΠΑΡΝΩΝΑ ! Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου...