Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Κυκλάδων : Για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Σαντορίνη

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 1η Μάη, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, στη Σαντορίνη στην πλατεία Μεσαριάς στην οποία καλούσαν σωματεία και φορείς του νησιού.

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Τσιγγερλιώτης εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Θήρας, η εργαζόμενη στον τουρισμό Ντάνα Γιάνου και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Αργυρού.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Μαργιόλη Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας.

Απ’ όλους/ες τους ομιλητές/τριες καταδικάστηκε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στο Ουκρανικό έδαφος, ξεκαθαρίστηκε με κάθε τρόπο ότι οι εργαζόμενοι δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, είμαστε σταθερά στο πλευρό των και απαιτήθηκε η άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, καμιά και με κανέναν τρόπο συμμετοχή καθώς και το κλείσιμο τώρα όλων των νατοϊκών βάσεων στο ελληνικό έδαφος.

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, απορρίπτοντας τις παροχές ψίχουλα της κυβέρνησης και κόντρα στην προπαγάνδα ότι «πρέπει να κάνουμε υπομονή» και «να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα», δόθηκε η υπόσχεση να σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα τη σημαία των διεκδικήσεων μας για αυξήσεις των μισθών, κατάργηση φόρων, ΣΣΕ.

Παίρνοντας το νήμα που συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο του 1886, τους νεκρούς απεργούς της Θεσσαλονίκης του 1936, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής του 1944, χωρίς αυταπάτες για επίδοξους σωτήρες κάνουμε την υπόθεση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας, δικιά μας υπόθεση, με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας.

Από την απεργιακή συγκέντρωση στάλθηκε χαιρετισμός και μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της ΛΑΡΚΟ και της COSCO.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη!

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...