Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας – Θάσου: Για την απόλυση συναδέλφου μέλους του ΔΣ από την εργοδοσία του ξενοδοχείου Εσπέρια

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου συνάδελφος και εκλεγμένος συνδικαλιστής στο ΔΣ του Συνδικάτου μας μετά τις πρόσφατες εκλογές μας, απολύθηκε από την εργοδοσία του ξενοδοχείου Εσπέρια.

Εφόσον έληξαν τα μέτρα που αφορούσαν τις επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει αναστολές, έλαβαν ζεστό χρήμα από τις επιδοτήσεις που απλόχερα τους χάρισε η κυβέρνηση από τις τσέπες του λαού και των εργαζομένων, προχώρησαν στην απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου, χρησιμοποιώντας γελοίο πρόσχημα.

Ο συνάδελφος όλο το διάστημα που εργαζόταν στην επιχείρηση διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του,δήλωνε ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικής ατομικής ευθύνης τα μέτρα προστασίας μες στο χώρο εργασίας και πάλευε να μην μετατραπεί η 8ωρη σύμβασή του σε 6ωρη με το Συνδικάτο μας, κάτι που το κατάφερε. Αυτοί είναι οι λόγοι που η εργοδοσία τον είχε «βάλει στο μάτι» και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να τον ξεφορτωθεί.

Η εργοδοσία του Εσπέρια έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι για την αύξηση των κερδών της δεν θα σταματήσει πουθενά, ούτε θα διστάσει να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενο.

Απαντάμε κι εμείς με τη σειρά μας : ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου πληρώσαμε την ανάπτυξή τους με τον ιδρώτα μας και τα ψίχουλα που μας πετούσαν, μείναμε 2 σχεδόν χρόνια σε αναστολές και τώρα πάλι βλέπουμε τις κρατήσεις τους να εκτοξεύονται και να φτάνουν σε προ πανδημίας επίπεδα, ενώ οι μισθοί μας δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα λόγω και της ακρίβειας, το προσωπικό  είναι εξαντλημένο, γιατί «βγαίνει η δουλειά» με τους μισούς εργαζόμενους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Το Συνδικάτο μας καταδικάζει την άδικη συνδικαλιστική απόλυση!Θα δώσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά του. Επισημαίνουμε, επίσης στην εργοδοσία του Εσπέρια και σε κάθε «πλάτη» της ότι οι προσπάθειες που κάνει αυτό το διάστημα να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους της επιχείρησης για να μην ενωθούν απέναντί της, θα πέσουν στο βρόντο. Γιατί θα φροντίσουμε εμείς για αυτό.

Προχωράμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συνέλευση. Καλούμε κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο και κάθε εργαζόμενο του κλάδου να συμπορευτεί με το Σωματείο του και να συμμετέχει στις δράσεις μας το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ : Κάτω τα χέρια από τον ΕΛΟΕΝ και την περιουσία των ναυτεργατών

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ με αφορμή έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, στο...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη κατά του σωματείου – μέλους μας και των μελών του ΔΣ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού κατά των εργαζομένων στην...

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην PeopleCert

 Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Να ανακληθούν άμεσα οι τρομοκρατικές απολύσεις των εργαζομένων στην...