Συνδικάτα Ν. Βοιωτίας: Τιμάμε την πέτειο του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων

0

Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια απ’ τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973 και τα συνθήματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα. Ζουν στους αγώνες που σήμερα δίνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός για υγεία, παιδεία, ειρήνη, ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Το σύνθημα Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ συναντιέται με τη σημερινή πάλη ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν λαούς, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών, σχεδιασμοί στους οποίους εμπλέκεται όλο και βαθύτερα η χώρα μας.

Το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος μπροστά στη δύναμη του λαού που οργανωμένα μάχεται. Ότι μόνη υπερδύναμη είναι ο λαός και μόνο αυτός μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του.

Η οργάνωση στα σωματεία και στους φορείς του λαϊκού κινήματος αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απάντησή μας στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση και τα “παπαγαλάκια” της να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας, είναι η καλύτερη απάντηση μπροστά στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι σήμερα. Όσο κυριαρχεί το σύστημα που γεννά χούντες, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση, θα παλεύουμε για την ανατροπή του!

Τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και κλιμάκωση των αγώνων για δουλειά-ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη των λαών κόντρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Τα σωματεία μας θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 18:30 στο Ηρώο της πλατείας Αγ. Γεωργίου στη Θήβα.

  • Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού Βοιωτίας
  • Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας “Ο Σπάρτακος”
  • Σωματείο Τροφίμων – Ποτών Βοιωτίας
  • Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας
  • Σωματείο Εργαζομένων Eurodrip
  • Σωματείο Οικοδόμων Θήβας
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.