Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» – Υποδεχόμαστε τη μεγάλη πορεία που οργανώνεται από το ΕΚ Πάτρας και τη Δημοτική αρχή Πάτρας

Δημοσιεύτηκε στις

Υποδεχόμαστε τη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα, που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τη Δημοτική αρχή Πάτρας  

Όλοι και όλες το  Σάββατο στις 29 Γενάρη στην μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»   χαιρετίζει  τη μεγάλη πρωτοβουλία κινητοποίησης του πατρινού λαού.

Μετά την φρικτή πραγματικότητα που βιώσαμε με την πρόσφατη κακοκαιρία, ο αγώνας μας και η διεκδίκηση πρέπει να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο. Ζήσαμε από πρώτο χέρι τί σημαίνει η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, του κρατικού μηχανισμού, για την προστασία της ζωής μας και των περιουσιών μας από τα φυσικά φαινόμενα.

Κληθήκαμε να κάνουμε μάθημα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, χωρίς την οποιαδήποτε βοήθεια σε τεχνολογικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, με το Υπουργείο μάλιστα να επιδίδεται σε απειλές και εκφοβισμούς, σε εκπαιδευτικούς που έκαναν το έγκλημα να μην  έχουν από 1 λαπτοπ γι’ αυτούς και τα παιδιά τους, που δεν είχαν ρεύμα στο σπίτι τους. Είναι τόσο εγληματική η πολιτική τους και η στάση τους που οδήγησαν συναδέλφους να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μπορέσουν να κάνουν τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να υπάρχει συναδέλφισσα σε σχολείο στο Μαρούσι που τραυματίστηκε, κατά την αποχώρησή της από το σχολείο.

Όλα αυτά τη στιγμή που αγωνιούσαμε για τους δικούς μας ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική οδό, αβοήθητοι, ενώ είχαν πάει να κάνουν το μεροκάματό τους. Πολλών τα σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες! Υπήρχαν ακόμα και ασθενείς που έμειναν χωρίς ιατρική βοήθεια με αποκλεισμένους δρόμους και νοσοκομεία.

Το να πάμε και να έρθουμε από τη δουλειά μας με ασφάλεια, το να δουλεύουμε σε υποδομές σύγχρονες, το να γίνονται τα αναγκαία έργα για να προστατεύονται συνολικά η ζωή και η περιουσία μας από τα φυσικά φαινόμενα είναι αυτονόητη ανάγκη και δικαίωμα! Δεν ανεχόμαστε να μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών όλων των τελευταίων χρόνων που παραχωρούν τους δρόμους, την ενέργεια, ακόμη και τον δασικό πλούτο στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες για να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους και να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξή τους πατάει στα τσακισμένα δικαιώματά μας, δεν διστάζει ακόμα και να βάλει σε κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή!

Είναι η ίδια η πολιτική που οδηγεί τους εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς να εργάζονται σε σχολεία με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, τα οποία καλύπτουν συμβασιούχοι συνάδελφοι με  ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συγχωνευμένα τμήματα με στοιβαγμένους μαθητές, πολλές φορές σε 25άρια τμήματα και ακατάλληλες αίθουσες,  με πρωτόκολλα υγείας υπερμετάδοσης του  κορωνοϊού, τα οποία βάζουν σε κίνδυνο την ίδια μας τη  ζωή,  σε απαρχαιωμένα κτήρια με τα ταβάνια που καταρρέουν,  με ανεπαρκή θέρμανση ή  επικίνδυνους  ηλεκτρολογικούς πίνακες, με ελλιπή καθαριότητα  ή σε κοντέινερς που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή.

Η οργή και η αγανάκτησή μας να γίνει δύναμη! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Ενώνουμε τη φωνή μας  με τη φωνή του λαού της Πάτρας! Υποδεχόμαστε την μεγάλη πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του Δήμου Πάτρας, που έχει στηριχτεί από δεκάδες συλλογικούς φορείς σε Αθήνα και Πάτρα!

Διεκδικούμε  αξιοπρεπείς μισθούς,  συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προστασία της ζωής, ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και  ουσιαστική μόρφωση για όλα τα παιδιά!

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι  δίνουμε το αγωνιστικό μας παρών και διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών – κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας– μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών.
  • Σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες με εξοπλισμό και στελέχωση που να μπορούν να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.
  • Με ευθύνη των δήμων να γίνει άμεσος έλεγχος των σχολικών εγκαταστάσεων και εξασφάλιση της απαραίτητης θέρμανσης για την επανέναρξη των σχολείων μετά την κακοκαιρία.
  •  Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και σύνδεση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις σχολικές μονάδες, με προσλήψεις νοσηλευτών και σχολικών γιατρών.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα που έχουν γονατίσει το λαϊκό εισόδημα.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...