Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ : Κινητοποίηση στις 28 Ιανουαρίου στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας!

0

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πετυχημένων εκλογών στην ιστορία του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης καλεί τους σπουδαστές σε κάθε σχολή να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Θέλουμε ανοιχτές και ασφαλείς σχολές!

Εδώ και μια βδομάδα έχουν ανοίξει τα ΙΕΚ μας με τους ίδιους όρους που κλείσαμε τα Χριστούγεννα. Χωρίς ίχνος ντροπής κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας σφυρίζουν αδιάφορα για  τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας σπουδαστών και καθηγητών!

Από το ξέσπασμα της πανδημίας ο Σύλλογος διεκδικεί και απαιτεί να ληφθούν μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα επέλεξε όμως να μην τα υλοποιήσει γιατί τα θεωρεί «κόστος»!

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζουν με τις σπουδές μας και την υγεία των οικογενειών μας!

Παράλληλα, διαπιστώνεται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, ότι παρά τις «δεσμεύσεις» και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προέκυψαν μετά τους αγώνες μας, το αίσχος της απλήρωτης δουλειάς μας στο όνομα της «πρακτικής» παραμένει! Το υπάρχον νομικό πλαίσιο άλλωστε παρέχει ένα σωρό «παραθυράκια» για να αιτιολογηθεί από κυβέρνηση και επιχειρηματίες η «αδυναμία» πληρωμής μας, την ώρα που αυτοί βγάζουν εκατομμύρια από τον ιδρώτα μας!

Με τον αγώνα μας, δίνουμε τέλος στο αίσχος της απλήρωτης πρακτικής!

Δεν δεχόμαστε την «νόμιμη κλεψιά»! Να κόψουν το κεφάλι τους κυβέρνηση και επιχειρηματίες να βρουν λύση! Όπου υπάρχουν τέτοια περιστατικά ερχόμαστε σε επαφή με τον σύλλογο! Το κάνουμε θέμα στις σχολές μας!

Διεκδικούμε:

  • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε ΙΕΚ.
  • Καμία απουσία σε όσους και όσες έχουν νοσήσει από covid και ήταν σε καραντίνα. Να μην κοπεί κανένας/καμία σπουδαστής/σπουδάστρια!
  • Να μην αποκλειστεί κανείς/καμία από τις εξετάσεις! Να οριστεί είτε άλλη μέρα εξέτασης για όσους νοσούν ή να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες).
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.
  • Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις) στη σχολή και στην πρακτική.
  •  Να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη σε 15, με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών των Δήμων ή της Περιφέρειας.
  • Συγγράμματα, προσωπικός εξοπλισμός και αναλώσιμα για τον κάθε σπουδαστή, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη παρακολούθηση των μαθημάτων μας.
  • Να υπάρχει κυβερνητική δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αμοιβή της πρακτικής άσκησης για όλους τους σπουδαστές, χωρίς «ναι μεν, αλλά»! Μηνιαίες αποδοχές και όχι εφάπαξ με βάση την ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν), πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και ως προϋπηρεσία.
  • Η πρακτική άσκηση να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!!

Προχωράμε σε κινητοποίηση του Συλλόγου μας

στις 28 Ιανουαρίου στις 12:00 στο υπουργείο Παιδείας!

Να δυναμώσει τώρα η συλλογική συζήτηση και διεκδίκηση μέσα σε κάθε σχολή!

–      Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα και προχωράμε σε κάθε σχολή άμεσα στην καταγραφή των προβλημάτων, με παράλληλη ενημέρωση του ΔΣ.

–      Πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε ΙΕΚ, όπου συζητάμε και αποφασίζουμε μορφές και τρόπους δράσεις όπως κλεισίματα δρόμων, πανό  κ.λπ. και τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση του Συλλόγου στις 28/1 .

Όλοι και όλες  στο Υπουργείο Παιδείας!  

28/1 , ώρα 12:00

 Συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας, είμαστε πιο δυνατοί!

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.