Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης : Στηρίζουμε και με υλικά μέσα τον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, που ήδη έχει εκφράσει πλειστάκις την αλληλεγγύη του  στον παρατεταμένο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην cosco, στηρίζοντάς τον με ψήφισμα συμπαράστασης, αλλά και με φυσική παρουσία μελών του ΔΣ και άλλων εκπαιδευτικών στο λιμάνι, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ για υλική συμπαράσταση, ομόφωνα αποφασίζει να καταθέσει στον λογαριασμό του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ το ποσό των 300 ευρώ. 

Καλούμε και άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ να πράξουν το ίδιο. Τέλος, καλούμε και ατομικά τον κάθε συνάδελφο, αν μπορεί, να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας , είδη υγιεινής , βρεφικά γάλατα και τροφές καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους και, αφού τα έχει πακετάρει ανά είδος, να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας Βασίλη Βατίστα ( 6945859884) ή με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ώστε αφού συγκεντρωθούν, να μεταφερθούν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κάλεσμα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ:

«Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης που έχει στην ιδιοκτησία της ο επιχειρηματικός όμιλος της  “COSCO”, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, την εφαρμογή των προσαυξήσεων για νυχτερινή εργασία και αργίες, την εφαρμογή των ΒΑΕ επιτέλους στο λιμάνι καθώς και την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των ζωών μας.

Βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μήνες τώρα αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της “COSCO” που θησαυρίζει πάνω στις δικές πλάτες, πάνω στα δικά μας κορμιά.

Μια αδιαλλαξία που ενισχύεται από τη στάση των κυβερνήσεων που, ενώ βγάζουν μέσα σε λίγες ώρες παράνομες τις απεργίες μας, δεν προχωράνε σε κανένα μέτρο για την εφαρμογή των γνωματεύσεων για ΒΑΕ, της ίδια της νομοθεσίας για τη προστασία των ζωών μας και της εφαρμογής των προσαυξήσεων  για νυχτερινή εργασία.

Μόλις χθες παραλίγο να θρηνήσουμε κι άλλον συνάδελφο, λίγους μήνες μετά το εργοδοτικό έγκλημα μέσα στο λιμάνι, αποτέλεσμα των εγκληματικών ελλείψεων στα μέτρα προστασίας της Υγείας, που καιρό τώρα έχουμε επισημάνει στη εργοδοσία.

Η αδιαλλαξία της “COSCO” και της DPORT για τα αυτονόητα που αφορούν τις ίδιες τις ζωές μας, ήδη αντιμετωπίζεται αποφασιστικά από όλους τους εργαζόμενους μέσα στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ, με κλιμάκωση των  απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο αγώνας μας έχει περάσει ήδη σε νέα φάση με ένταση της επίθεσης της εργοδοσίας που ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη συνολική επίθεση στο εισόδημα μας από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε  ΔΕΗ, καύσιμα , Σουπερμάρκετ με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον συνάδελφοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαραίτητες καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας.

Η αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί από εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, συνδικάτα από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, μια αλληλεγγύη που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, χρειάζεται πλέον να εκφραστεί και υλικά, με υλικά και οικονομικά  μέσα κατά τη διάρκεια της απεργιακής μας μάχης.

Υπάρχει  τραπεζικός λογαριασμός για την οικονομική  ενίσχυση

ΙΒΑΝ:GR5002604490000170200707357

Επίσης γνωστοποιούμε ότι υπάρχει χώρος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όπου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας , είδη υγιεινής , βρεφικά γάλατα και τροφές καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους.

Τηλ επικοινωνία: Τσότρας Παύλος 6939271539

Καλούμε συνδικάτα και ομοσπονδίες, απλούς εργαζόμενους όλου του κόσμου να ενισχύσουν και οικονομικά το Σωματείο μας για να συνεχίσουμε τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με νεκρούς  και σακατεμένους ήδη εργάτες.

Δίνουμε μια σκληρή μάχη, μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη. Η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των εργατών».

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.