Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης: Λέμε όχι στο σχολείο – επιχείρηση, στη διάλυση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας

0
image_pdfimage_print
Όλες & όλοι στις συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28/7/2021, ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου για την Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνει για ψήφιση άλλο ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων της. Πιο συγκεκριμένα, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» το οποίο ενσωματώνει στρατηγικές κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ σε βάρος της Εκπαίδευσης, όπως είναι η λεγόμενη αυτονομία, η αποκέντρωση, η χρηματοδότηση μέσω χορηγιών και δωρεών, οδηγεί ευθέως στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στη διεύρυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, στο σχολείο εξαρτημένο από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΝΤΙ δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ να αξιοποιήσει το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή λειτουργία αυτών τον Σεπτέμβρη ψηφίζει αντιεκπαιδευτικά μέτρα!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ του αντιδραστικού νομοσχεδίου.

Δε θα σταθούμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει. 

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε “καλά” και σε “κακά”, σε “πλούσια” και “φτωχά”. Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

  • Όλα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του.
  • Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά.
  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχολείο – επιχείρηση, στη διάλυση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, στην απαξίωση του ρόλου των εκπαιδευτικών και στη φίμωσή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που καλούν, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εργατικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 28/7/2021 στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου για την Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις.

 

Share.

Comments are closed.