Σύλλογος Διοικητικού Προσωπ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας : Απάντηση στις αθλιότητες της μειοψηφίας στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου

Θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στις καταγγελίες του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου για την επιστροφή στην εργασία εργαζομένων που νόσησαν και εξακολουθούν να είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Η αντίδραση όμως ήρθε δια μέσου των υπερασπιστών της κυβέρνησης μέσα στο Νοσοκομείο.

Αντί να τα βάλουν με την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ που αναγκάζουν θετικούς στον κορονοϊό να επιστρέφουν στη δουλειά, τα βάζουν με τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του ΔΣ που υψώνουν ανάστημα υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των συναδέλφων και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Με την αντίδρασή τους αυτή απέδειξαν ότι μόνο με ψέματα και συκοφαντίες μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τίμια και καθαρή στάση.

Να μας απαντήσουν αν είναι αλήθεια ή ψέματα και γελοίες φλυαρίες όπως ισχυρίζονται, ότι εργαζόμενοι θετικοί αναγκάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ισχυρίζονται επίσης ότι ο κ. Μηνδρινός ενώ γνώριζε ότι είναι θετικός συμμετείχε σε κινητοποίηση. Πρόκειται για άθλιο ψέμα με στόχο να συκοφαντήσουν και να διαβάλλουν έναν συνεπή και τίμιο συνδικαλιστή και παράλληλα να φιμώσουν κάθε αγωνιστική φωνή.

Τον κ. Μηνδρινό τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω ότι από τότε που διαγνώστηκε θετικός τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα. 

Μια μέρα πριν τη διάγνωση, γινόταν μια συμβολική κινητοποίηση για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας, στην οποία συμμετείχε και το δικό μας σωματείο. Εκεί τον είδαμε να παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση, προληπτικά, επειδή είχε κάνει τεστ αλλά δεν είχε διαγνωστεί ακόμα θετικός στον κορονοϊό.

Αυτός είναι όμως ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να φροντίζει με δόλιο τρόπο ώστε να καλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και παράλληλα να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς χτυπώντας κάθε φωνή που υψώνεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν θα τους περάσει!

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τους αγώνες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους προσπερνώντας τα εμπόδια που τους βάζουν τέτοιου είδους συνδικαλιστές όπως αυτοί της μειοψηφίας στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Comments are closed.