Τρίτη, 28 Ιουνίου

Σύλλογοι Εργαζ. Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας – Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ: Έλλειψη τεχνολόγων στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο

0

Η κατάσταση στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου λόγω της έλλειψης Τεχνολόγων είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για τον λαό της Θεσσαλίας .

Στον οργανισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προβλέπονται 56 θέσεις. Από τις 56 αυτές προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, οι 33 είναι καλυμμένες, ενώ από αυτές μόνο 20 είναι οι Τεχνολόγοι στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο.

Οι υπόλοιποι 13 καλύπτουν σημαντικές θέσεις Τεχνολόγων σε άλλα απαραίτητα τμήματα που αναπτύχθηκαν στο ΠΓΝΛ.

Ως εκ τούτου απαιτούνται (για την εύρυθμη λειτουργία) να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι υπόλοιπες 23 θέσεις.

Παρά της υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του τμήματος παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του λαού της Θεσσαλίας. Ασθενείς που χρήζουν άμεσης απεικόνισης καθυστερούν και οι εφημερίες γίνονται επικίνδυνες.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσηςείναι γνωστό τόσο στην τωρινή όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση, σε Διοικήσεις Νοσοκομείου , 5ης ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας, από πρωτοκολλημένα έγγραφα του εργαστηρίου, από επιστολές και καταγγελίες του Σωματείου Εργαζόμενων, από εξώδικη καταγγελία του προσωπικού ,από αλλεπάλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίαςκαι από ερωτήσεις  που έγιναν στο κοινοβούλιοχωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Σχεδόν καθημερινές είναι οι διαμαρτίες για τον μεγάλο χρόνο αναμονής.

Είναι σύμπτωση που δεν έχουμε θρηνήσει συνανθρώπους μας λόγω αυτού του προβλήματος.

Η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας πουαπαξιώνουν το ΕΣΥ είναι εγκληματική!!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!

ΡΩΤΑΜΕ:

  • Πώς μπορούν οι 2 αξονικοί του ΠΓΝΛ να καλύπτονται από έναν Τεχνολόγο ταυτόχρονα?

2)Πως μπορούν οι δύο μαγνητικοί τομογράφοι του ΠΓΝΛ να καλύπτονται από έναν Τεχνολόγο ταυτόχρονα?

3)Πώς μπορεί ο Αγγειογράφος του ΠΓΝΛ να είναι σε 24ωρη βάσηχωρίς Τεχνολόγο?Πώς και πότε θα λειτουργήσει το ΤμήμαΕπεμβατικής Νευροακτινολογίας – κέντρο Stroke –που έχουν ανακοινώσει – χωρίς το απαραίτητο προσωπικό?

5)Πώς γίνεται να μην αξιοποιούνται και να μένουν άλλοτε σε μερική και άλλοτε σε συνεχήαδράνεια ο μαστογράφος, η οστική πυκνότητα και άλλες δυνατότητες που έχει το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ?

6)Πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μόνο για ακτινογραφίες οι μόλις 3 συνάδελφοι που έχουν να καλύψουν ΤΕΠ, Ε.Ι, 20 κλινικές του Νοσοκομείου, φορητό ακτινολογικού σε νεογνά και ΜΕΘ?

Οι συνάδελφοι εμφανίζουν συμπτώματα σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης. Η  μέχρι στιγμής οριακή λειτουργία του τμήματος έχει επιτευχθεί από την περικοπή ρεπό , αδειών και τον ηρωισμό  των εργαζομένων.Οι συνάδελφοι δεν έχουν πάρει ακόμη τις άδειες του 2021!!!

Για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά χρειάζεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναμόρφωση του οργανισμού του Νοσοκομείου.

Ζητάμε την στήριξη του λαού της Θεσσαλίας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας,όλων των φορέων, , ενώ να πάρουν θέση ο Δήμος Λαρισαίων ,ηΠεριφέρεια Θεσσαλίας, οι βουλευτές όλων των κομμάτων και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την άμεση λύση της έλλειψης Τεχνολόγων.

  • Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου.
  • Άμεση πρόσληψη των 5 επικουρικών.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των μόνιμων θέσεων εργασίας

Δεν είναι το μόνο πρόβλημα που ταλανίζει το ΠΓΝΛ και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η συνειδητή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. 

Την Πέμτη 23 Ιουνίου στις 12:00 θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ  από τα Σωματεία εργαζομένων και Ιατρών του ΠΓΝΛ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.