Στην Ιταλία Δολοφονούν Απεργούς-Στην Ελλάδα Απαγορεύουν τις Απεργίες

0

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την δολοφονία του Απεργού Συνδικαλιστή Adil Belakhdim, 37 χρονών,  στην περιοχή Νοβάρα, στη βορειοδυτική Ιταλία κατά την διάρκεια περιφρούρησης απεργίας σε κέντρο logistics.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ιταλικής Συνδικαλιστικής οργάνωσης USB ο Adil, στέλεχος του συνδικάτου SiCobas, περιφρουρούσε την απεργία που είχε οργανωθεί από τα συνδικάτα USB , SiCobas κ.α. όταν τον παρέσυρε οδηγός φορτηγού που επιχείρησε να σπάσει την απεργία.

Τέτοια περιστατικά αποκαλύπτουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοτικής βίας, των απεργοσπαστικών μηχανισμών και των πιέσεων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας. Ενώ αυτά συμβαίνουν στις χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης, η Κυβέρνηση της Ελλάδας δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών καθώς ποινικοποιεί την περιφρούρηση των απεργιών, την συνδικαλιστική δράση και στην ουσία θέλει να απαγορεύσει τις απεργίες.

Οι εργατικές κατακτήσεις, οι νίκες των εργατών είναι ποτισμένες με το αίμα των μαρτύρων της τάξης μας. Ο Adil Belakhdim δολοφονήθηκε αγωνιζόμενος για τη ζωή και τα δικαιώματα της τάξης του.

Τα συνδικάτα της Ιταλίας απαντούν στην εργοδοτική βία με δίωρη στάση εργασίας σε όλη την Ιταλία.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στην οικογένεια, και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου Adil Belakhdim

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.