Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων: 6 Ιούλη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης Λογιστών για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Η επιτροπή Λογιστών  του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων συμμετείχε στην ημέρα πανελλαδικής Δράσης στις  6 Ιουλίου. Παλεύουμε για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας στο σταθερό χρόνο εργασίας 7ώρο,5μερο,35ωρο,το δικαίωμα στη σωματική και πνευματική ανάπαυση. Θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.

Όλα αυτά μπορούμε να τα κατακτήσουμε μόνο με την ύπαρξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.

Το σχέδιο ΣΣΕ που προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – και καλεί τους εργοδότες να υπογράψουν – αφορά το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Δηλαδή τους εργαζομένους κάθε ειδικότητας σε ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες (λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους, πληροφορικάριους, διοικητικούς κ.λπ.), σε λογιστήρια εταιρειών και λογιστικά γραφεία.

Ο μόνος δρόμος είναι η μαζική και οργανωμένη πάλη όλων μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στην βάση του σχεδίου της Ομοσπονδίας μας, ώστε να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ρυθμισμένο, ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων.

Η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει, έχει  σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ΣΣΕ  εδώ και 13 χρόνια στον κλάδο μας. Στις ατομικές συμβάσεις  οι όροι  και οι συνθήκες εργασίας γίνονται όλο και χειρότεροι.Καθημερινά βλέπουμε το εισόδημα μας να μην φτάνει μέχρι το τέλος του μήνα, με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει κόκκινο,ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο με την  εντατικοποίηση  της δουλειάς να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Αντιθέτως  τα μονοπώλια του κλάδου μας είναι από τα πιο κερδοφόρα και δυναμικά αναπτυσσόμενα, αφού η δική μας εργασία αυξάνει τα κέρδη τους.

Φτάνει πια!Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Η Ομοσπονδία μας στις 6 Ιουλίου έχει ζητήσει συνάντηση από τον ΣΕΒ και άλλους εργοδοτικούς φορείς  και από μεγάλους εργοδότες του κλάδου για υπογραφή της ΣΣΕ.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και μακρόχρονος! Θα τα καταφέρουμε!!!! Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!!!!

Φτάνει πια με τα ξεχειλωμένα ωράρια!

Φτάνει πια με την ατελείωτη πίεση, το τεράστιο όγκο δουλειάς!

Φτάνει πια με το μισθό να εξαντλείται πριν τελειώσει ο μήνας και τις ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες!

Οι αγώνες των τελευταίων ετών, ο αγώνας των συναδέλφων στην E-food, την COSCO και τη ΛΑΡΚΟ απέδειξαν ότι μπορούμε να μετράμε νίκες, ότι έχει αξία η οργανωμένη πάλη και συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Αυτό φάνηκε και με την υπογραφή ΣΣΕ των οικοδόμων.

Απαιτούμε σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας :

  • 912 ευρώ και 1.006,74 ευρώ κατώτερο μισθό νεοπροσλαμβανομένου (ανάλογα το κλιμάκιο) συν τα επιδόματα και αυξήσεις ανά διετία τουλάχιστον 3%-4%
  • Επιδόματα πτυχίου, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ, Ισολογισμού, Τακτικού και Φορολογικού ελέγχου, γάμου, τέκνων, μονογονεϊκής οικογένειας κ.α.
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, διάλλειμα εντός 7ώρου, πληρωμή κάθε επιπλέον ώρας ως υπερωρία.
  • Η μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζόμενων να βασίζεται στην ΣΣΕ και όχι σε εσωτερικό σύστημα αξιολόγησης του εργοδότη
  • Προστασία της μητρότητας – πατρότητας, γονικές άδειες.
  • Ισχύς της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...