Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης : Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε στις

    Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ που απεργούν την Τρίτη 19 Οκτώβρη.

            Το νέο βήμα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., με την μορφή της αύξησης κεφαλαίου χωρίς την συμμετοχή του Δημοσίου, παράλληλα με την απολιγνιτοποίηση, αποτελεί ένα νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. Είναι ένα ακόμα βήμα στην πολιτική της απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κάθε βήμα σε αυτή την πορεία κερδισμένοι έβγαιναν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και χαμένοι οι εργαζόμενοι και ο λαός.        

            Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι ξέχωρες από όλα τα δινά που περνάει ο λαός. Μαζί με τη πανδημία που καλπάζει και εδώ στη περιοχής μας έρχονται να κουμπώσουν οι αυξήσεις σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος

            Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουμε με 4ωρα και 6ωρα, Κυριακές, blackFriday, λευκές νύχτες ζούμε από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση και τον πλούτο που συγκεντρώνουν μία χούφτα μεγάλοι όμιλοι του κλάδου από τον δικό μας τον ιδρώτα.

            Με τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης που τρέχει αλλά και τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση που προβλέπετε αύξηση της τιμής της και τιε τιμές του ρεύματος που επίσης αυξάνονται η ζωή μας θα γίνει κόλαση.

            Παίρνουμε θέση δίπλα στου εργαζόμενους της ΔΕΗ μόνιμους, εργολαβικούς και 8μηνίτες.             Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ τη Κυριακή 17 Οκτώβρη και στη προσυγκέντρωση του ΣΕΕΕΝ στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας στις 4:30μμ

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...