Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής – Όλοι στην συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Σύνταγμα το Σάββατο 29/1

0

Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που καταδικάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Όλοι στην συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Σύνταγμα το Σάββατο 29-1-2022 στις 11:30πμ.

Εδώ και τέσσερις ημέρες έχουμε γίνει θεατές, αρκετοί χιλιάδες από εμάς και «πρωταγωνιστές» πρωτόγνωρων σκηνών και καταστάσεων, ενός δράματος που οι σκηνοθέτες του είναι το σάπιο σύστημα των καπιταλιστών, που για χάρη του κέρδους και στην λογική κόστος-όφελος, «πνίγουν» πότε στα νερά από τις πλημμύρες, πότε στους καπνούς από την καμένη περιουσία του λαού και πότε στα χιόνια ενός αναμενόμενου κύματος παγετού, τις λαϊκές ανάγκες μας.

Πραγματικά μέσα από τις ανεπανάληπτες και απαράδεκτες καταστάσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την πανδημία των τελευταίων 2 χρόνων, αλλά και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας από τα μνημόνια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναδύεται η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους. Να βάλουν πλώρη για την ανατροπή όλης αυτής πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στα κέρδη μιας μικρής ολιγαρχίας του πλούτου.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο άλλωστε, την ζούμε στο πετσί μας. Με τους μισθούς των «παλαιών» εργαζομένων καθηλωμένους πάνω από 12 χρόνια και αυτούς των νέων να μοιάζουν με φιλοδώρημα. Με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Με τα ωράρια λάστιχο.

Σε όλα αυτά έρχονται και «δένουν» οι συνεχόμενες και με ραγδαίο ρυθμό το τελευταίο διάστημα ανατιμήσεις όλων των προϊόντων πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις μαμούθ στο ηλεκτρικό ρεύμα, η δυσκολία να στείλουμε τα παιδιά μας να αθληθούν, να φοιτήσουν, να παρακολουθήσουν ποιοτικές πολιτιστικές παραστάσεις κα.

Σε όλη αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να περιμένουμε νέους μεσσίες και κυβερνητικές λύσεις  να μας σώσουν. Αρκετά μας «έσωσαν» μέχρι τώρα ο καθένας  τους και με ένα μνημόνιο!!!

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, τα σωματεία μας να γίνουν ισχυρά. Τώρα είναι η ώρα να βαδίσουμε τον δρόμο της ανατροπής.

Όλοι το Σάββατο 29 Γενάρη στην Συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Σύνταγμα για να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων μας και της ζωή μας.    

 Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους φορείς της Πάτρας, που με μηχανοκίνητη πορεία θα κατευθυνθούν στην Αθήνα την ίδια μέρα, διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας, υποδομές και εργατικά δικαιώματα

Διεκδικούμε:

 • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
 • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
 • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
 • Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε όλες τις περιοχές που έχει διακοπεί εδώ και 2 μέρες. Είναι εξοργιστικό, ακόμα και μετά από 2 μέρες να παραμένουν λαϊκά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.
 • Κανένα εργατικό σπίτι να μη μείνει χωρίς θέρμανση, καμιά διακοπή παροχής ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής του κόστους.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.
 • Άρση του «αποκλεισμού» των περιοχών και δωρεάν προμήθειες από το κράτος σε κατοίκους των περιοχών αυτών, άμεση μετάβαση σε δομές υγείας όσων το έχουν ανάγκη.
 • Εξασφάλιση των συνθηκών ασφάλειας των εργαζομένων πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας, μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα.
 • Άμεση χορήγηση επιδόματος αποζημίωσης στο 1/3 του μισθού για όσους εργαζόμενους παρέμειναν εγκλωβισμένοι στους χώρους δουλειάς ή/και εκτέθηκαν στην κακοκαιρία με ευθύνη του κράτους ή της εργοδοσίας.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Κλάδο μας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.