Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων : Κάτω τα χέρια από την Κυριακή Αργία

0

Μετά από καταγγελίες που ήρθαν στο Σωματείο μας, από συναδέλφους που δουλεύουν στα καταστήματα s/m Παπαδόπουλος, μάθαμε ότι η επιχείρηση τους ανακοίνωσε ότι 3 καταστήματα θα λειτουργούν όλες τις Κυριακές!

Το Σωματείο μας ξεκαθαρίζει, ότι η Κυριακή- αργία έχει κατακτηθεί από τους εργαζόμενους με αιματηρούς αγώνες και δεν πρόκειται να την ξεπουλήσουμε. Είναι η μέρα ξεκούρασης για τους εργαζόμενους, μέρα που μπορούμε να την περάσουμε με την οικογένεια μας. Δεν είναι για τους εργοδότες και τα κέρδη τους!

Κυβέρνηση και εργοδοσία όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει πολύ προσπάθεια για να καταργήσουν την Κυριακή- αργία. Άλλωστε ο νόμος Χατζηδάκη δίνει στους εργοδότες όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Πάει πολύ την στιγμή που σε πολλά σούπερ μάρκετ υπάρχουν κρούσματα από την πανδημία, που οι εργαζόμενοι δουλεύουν απροστάτευτοι και η εντατικοποίηση γενικεύεται, να μας ζητάν να δουλεύουμε και Κυριακές!

Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την Κυριακή-Αργία. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δεχτούν αυτή την απόφαση. Να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ξεκούραση την Κυριακή.

Τους καλούμε να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από το Σωματείο! Να μην μείνει κανείς μόνος του και φοβισμένος!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.