Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δυτ. Αττικής : Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση

0

Την Κυριακή 21/11 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μετά από κάλεσμα του Διοικητού Συμβουλίου για να γίνει συζήτηση πάνω στα προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μέσα στους  χώρους δουλειάς, να αποφασιστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης και οι πρωτοβουλίες του σωματείου το επόμενο διάστημα.

Μέσα από ζωντανές διαδικασίες, από κουβέντα που έγινε και πείρα που ήρθε από την κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς,αποκρυσταλλώθηκε η ανάγκη να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση που μας ασκούν τόσο η εργοδοσία με υπερωρίες, εντατικοποίηση, ελλειπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, όσο και η Κυβέρνηση με την αντεργατική πολιτική που ασκεί και συνεπάγεται τεράστια προβλήματα που βιώνει κάθε εργατική οικογένεια.

Πραγματική τομή στα εργασιακά και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας αποτελεί ο πρόσφατος νόμος της ΝΔ που βαφτίστηκε με το όνομα του τωρινού Υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη και δίνει αβάντα στα πανιά της εργοδοσίας, για να κάνει καταργήσει το 8ωρο και την δράση των σωματείων, το δικαίωμα μας συλλογικά να αποφασιζουμε και να αγωνιζόμαστε, το δικαίωμα στην απεργία.

Επιπλέον ζητήματα που αναδείχθηκαν από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων αφορούν την ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης, τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγιεινή, την έλλειψη υπηρεσιών στην υγεία, όπως επίσης προβληματισμοί για τις επικίνδυνες συμφωνίες της Κυβέρνησης για αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τους Γάλλους και τους Αμερικάνους.

Αποφασίστηκε στη Γενική μας Συνέλευση μαζικά, συλλογικά, μαχητικά να αντιπαλέψουμε και να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στην ίδια μας τη ζωή.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε τη συμμέτοχη μας στην Παναττικη ημέρα δράσης για την υγειά που πραγματοποιήθηκε στις 24/11.

Επίσης απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία της Δυτικής Αττικής ναπάρουμε πρωτοβουλίες:

  • Στις 4/12 , στις πόλεις της Ελευσίνας, Ασπρόπυργου και Α. Λιοσίων ενάντια στην ακρίβεια που δεν μας επιτρέπει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες
  • Στις 9/12 παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΠΕ Ελευσίνας και Άνω Λιοσίων, για τους ελλιπείς ελέγχους στους χώρους δουλειάς και την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει αναλυτικό κάλεσμα για κάθε δράση ξεχωριστά.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.