Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Να καταδικαστούν οι Ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

0

Συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας (7 π.μ. – 11 π.μ.)

την Τετάρτη 15 Ιουνίου και στη Συγκέντρωση στο Εφετείο, στις 8 π.μ.

 Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης σε πρώτο βαθμό, που κατέληξε στην καταδικαστική απόφαση τον Οκτώβρη του 2020, αποδείχθηκε περίτρανα ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει με άμεσο τρόπο από τη ναζιστική ιδεολογία της και ότι τα εξεταζόμενα εγκλήματα τελέστηκαν για την εφαρμογή των σκοπών της.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης οι διασυνδέσεις της ναζιστικής οργάνωση με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα (π.χ. ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου).

Υπενθυμίζουμε επίσης το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων ανά την Ελλάδα από τη Χρυσή Αυγή με τον μανδύα της εύρεσης εργασίας σε Ελληνες, σε συμφωνία με εργοδότες για την εξασφάλιση φθηνών εργατών χωρίς δικαιώματα καθώς και οι προσπάθειες για δημιουργία δουλεμπορικού «σωματείου» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από κοινού με εργοδότες, με υποσχέσεις ότι θα χαμηλώσουν τα μεροκάματα και θα σταματήσουν τις απεργίες.

Η ίδια ανοχή από τον κρατικό μηχανισμό στις ακροδεξιές ομάδες εκδηλώθηκε και στην περίπτωση «εισβολής» ομάδας, που αυτοαπακαλούνται «θεματοφύλακες», στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, στις 28 Αυγούστου 2021, και συγκεκριμένα στην Πνευμονολογική κλινική, όπου και προπηλάκισαν εργαζόμενους..

Υπενθυμίζουμε επίσης την άρνηση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ να καταδικάσει τη στάση του πρώην προέδρου του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που φωτογραφιζόταν  με μέλη του κόμματος του καταδικασθέντα για εγκληματικές ενέργειες, Ναζί, «εκφράζοντας την απόλυτη συμπαράσταση και την απόλυτη στήριξη του στον αγώνα» του νέου ναζιστικού μορφώματος.

Αποδείχθηκε, για άλλη μια φορά, ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή και οι υπόλοιπες φασιστικές ομάδες είναι χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, όταν «σηκώνουν κεφάλι» και διεκδικούν το δίκιο τους.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι τη δράση τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων δεν θα την ανακόψει κανένα δικαστήριο πάρα μόνο η οργανωμένη δύναμη του εργατικού κινήματος.

Δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε οτιδήποτε λιγότερο από την οριστική καταδίκη τους. Είναι απαίτηση κάθε σκεπτόμενου και τίμιου εργαζόμενου να μπουν στη φυλακή οι ηθικοί και φυσικοί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα . και του Σαχζάτ Λουκμάν. Αυτοί που οργανωμένα και καθοδηγημένα δρούσαν ως «τάγματα εφόδου» με δολοφονικές επιθέσεις ενάντια αγωνιστές εργαζόμενους, που χτυπούσαν και σκότωναν μετανάστες εργάτες.

Ξέρουμε καλά ότι οι ναζιστές, που σήμερα «μυξοκλαίνε» και καρφώνουν ο ένας τον άλλον για να γλιτώσουν το τομάρι τους, δεν αλλάζουν, ούτε μετανιώνουν για τις πράξεις τους, γιατί είναι τσιράκια των αφεντικών και του συστήματος. Κάνουν πως τάχα αποκηρύσσουν την προηγούμενη δράση τους, αλλά στην πραγματικότητα πιάνουν άλλο «πόστο» και περιμένουν «σινιάλο» από τα αφεντικά τους για να ξεδιπλώσουν την εγκληματική τους δράση.

Δεν ξεχνάμε ότι η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων, δίνει αέρα στα πανιά των ναζί. Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος, το κυνήγι των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών που αναγκάζονται και μένουν στη χώρα μας χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα έως και η από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25 αποδοχή ναζιστικού ουκρανικού τάγματος του ΑΖΟΦ στην Ελληνική Βουλή «καλλιεργούν το έδαφος» για να επανέλθει η δράση φασιστικών ομάδων.

Δεσμευόμαστε ότι «δεν θα αφήσουμε τους φασίστες σε χλωρό κλαρί» και θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο Σύστημα που τον γεννάει και τον θρέφει.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.