Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360Connect και λθ: Ενιαία συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους

0

ENIAIAΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ  VODAFONE

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Συνάδελφοι,

Μέσα από μια συνάντηση -παρωδία που πραγματοποιήθηκε εχθές με εκπροσώπους της εργοδοσίας της Vodafone, η εταιρεία μας ενημέρωσε για τα νέα της σχέδια. Για ακόμα μια φορά η εργοδοσία της Vodafone μας ανακοίνωσε τα σχέδια της για το πώς και με ποιους τρόπους θα επιτεθεί στα δικαιώματα και τους όρους δουλειάς μας, ποιους τρόπους οργάνωσης εργασίας θα εφαρμόσει και τι ανακατατάξεις θα κάνει ώστε να αυξήσει και να διασφαλίσει τα κέρδη της.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία σχεδιάζει: α)  την μεταφορά 48 συναδέλφων μας από την Vodafone στην 360 Connect (SME/Corporate&MobileBackOffice και EnterpriseFixedOrderingBackOffice) και β) την εφαρμογή της τηλεργασίας μέσω τροποιητικών συμβάσεων στην 360 Connect.

 Το Σωματείο μας ξεκάθαρα τοποθετήθηκε και για τα δυο ζητήματα, απαιτώντας εδώ και τώρα Συλλογική Σύμβαση σε όλη την Vodafone, το μόνο που μπορεί να κατοχυρώσει τους όρους δουλειάς μας, να προστατεύσει τα δικαιώματά μας από τους εκβιασμούς και τα ατομικά παζάρια.

 Η απόφαση της Vodafone τόσο για την μεταφορά των συναδέλφων , όσο και για την μόνιμη τηλεργασία στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρίας, βάζει στο στόχαστρο τους συνολικούς όρους δουλειάς μας.

Το ωράριο εργασίας μας, αποδεδειγμένα έχει χτυπηθεί με την τηλεργασία, οι άδειες(κανονικές , ασθενείας,κ.α.), έχουν πάει περίπατο (πόσες φορές άραγε μας είπαν να δουλέψουμε ακόμα και  αν είμασταν άρρωστοι). Η ακρίβεια καλπάζει, τα τιμολόγια έχουν πάρει φωτιά και η εργοδοσία προκλητικά μας λέει ότι ..θα εφαρμόσει το νόμο, πετώντας στους τηλεργαζόμενους το επίδομα-ξεροκόμματο των 13€! Όλα αυτά ενώ ο  μισθός μας είναι καθηλωμένος και ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από 12%!

Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω, ο μισθός, οι άδειες, η κατοχύρωση της προϋπηρεσίας, το ωράριο εργασίας, τα μέτρα προστασίας της μητρότητας και της πατρότητας, είναι όροι που περιλαμβάνονται και διεκδικούνται μέσα σε μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα Συλλογική Σύμβαση σε όλη την Vodafone, ώστε να μην μπορεί ατομικά  η κάθε εργοδοσία να μας εκβιάζει. Να μην μπορεί η Vodafone με το έτσι θέλω να μας λέει, πως άπαξ και μπει η υπογραφή μας στην σύμβαση για την τηλεργασία , να μην μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Να μην μπορούν μας παρουσιάζουν σαν μονόδρομο όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις , που στόχο έχουν την αύξηση της κερδοφορίας τους και την θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Δεν θα περάσει!

Το ΔΣ του Σωματείου μας θα προχωρήσει σήμερα 22.6 σε συνεδρίασή , ώστε να οριστεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα συζητήσει το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλη την Vodafone.

 Τα παραδείγματα των συναδέλφων στην Cosco, στους Οικοδόμους , στους Μεταλλεργάτες, που πάλεψαν και υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση, μας δείχνουν το δρόμο. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο . Με τον αγώνα μας, με τρην οργάνωσή μας, μπορούμε να το επιβάλλουμε.

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ούτε εφησυχάζουμε από τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι δεν θα αλλάξουν οι όροι δουλειάς των συναδέλφων που μεταφέρονται ή για την καθολική εφαρμογή της τηλεργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα σε μόνιμη βάση. Είτε στην Vodafone, είτε στην 360 Connect, διαχρονικά η εργοδοσία μας χτυπάει ατομικά, με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα.

Θυμίζουμε ότι:

  • Το 2018, έχει ξαναμεταφέρει συναδέλφους από την Vodafone στην 360 Connect, υλοποιώντας επιχειρηματικές ενέργειες. Σε καμία από τις δύο εταιρίες του ομίλου, δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση να διασφαλίσει τους όρους δουλειάς.
  • Την ίδια χρονιά, με ωμό ατομικό εκβιασμό, επέβαλε ατομικές τροποιητικές 9ωρες συμβάσεις , βγάζοντας το διάλειμμα εκτός εργάσιμου χρόνου. Το διάλειμμα δεν είναι ατομικό χατίρι, περιλαμβάνεται και προστατεύεται μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Το 2019 με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Cyta, ξεφορτώθηκε με εκβιαστικές δήθεν εθελοντικές παραιτήσεις, σχεδόν όλο το προσωπικό της Cyta γιατί δεν είχε τάχα τι να τους κάνει, ενώ 2 χρόνια μετά ξεμπέρδεψε και με το τελευταίο κομμάτι συναδέλφων, γιατί ολοκληρώθηκε όπως μας είπαν το έργο τους στην εταιρία.
  • Ήταν φέτος, που ξεφορτώθηκε συναδέλφους μας, από το έργο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ που δήθεν της ήταν περιττοί. Ένα εμβληματικό κατά τ΄ άλλα έργο, για το οποίο έχει λάβει εκατομμύρια από κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν ενοικιαζόμενοι και εργολαβικοί, με ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Φέτος, το 2022, με την εφαρμογή των ατομικών τροποποιητικών συμβάσεων σε μια σειρά τμήματα της Vodafone , έβαλε μέσα το standby σε τμήματα που δεν το είχαν και φόρτωσε όλα τα λειτουργικά κόστη στον εργαζόμενο.

Είτε σε Vodafone, είτε σε 360 Connect, όπλο μας είναι η ενότητά μας. Οι διαχωρισμοί της εργοδοσίας σε προνομιούχους της  μητρικής και παιδιά κατώτερου θεού στην θυγατρική, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να της επιστραφούν. Το Σωματείο μας, από το 2018, έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων αυτόν τον διαχωρισμό, εγγράφοντας  όλους τους εργαζόμενους, απ ‘όλες τις εταιρίες .

 Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη της υπεράσπισης και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων και των όρων εργασίας μας. Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη της διεκδίκησης για τους όρους δουλειάς, το μισθό , τις ανάγκες μας στο σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.