Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360 connect και ΛΘ: Όλοι στο συλλαλητήριο 12 Μάη στις 7μ.μ. στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και τρεις μήνες στην Ουκρανία, φέρνει την Πέμπτη 12 Μάη , με την μορφή του κατ’επείγοντος για ψήφιση τη λεγόμενη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις (Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συμφωνίας). Η συμφωνία αυτή αναβαθμίζει  όλες τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τις υποδομές που έχουν σπείρει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο και στην Λάρισα. Μέσω αυτής της συμφωνίας, οι βάσεις θα χρησιμοποιούνται επ΄ αόριστον, στρατιωτικά και πολιτικά ,για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς. Ήδη οι βάσεις και οι υποδομές αυτές αξιοποιούνται, αφού στρατιωτικό και πολεμικό υλικό μεταφέρεται μέσω αυτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία,  μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, τηρεί τις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι ψέμα ότι γίνεται για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας. Το αποδεικνύει άλλωστε το πλήθος των τούρκικων παραβιάσεων στο Αιγαίο , οι συνεχείς προκλήσεις. Είναι ψέματα ότι τέτοιου είδους συμφωνίες εξασφαλίζουν την ειρήνη και την ευημερία των λαών.       Η λογική της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου που προωθεί το ΝΑΤΟ, οι λεγόμενες «γκρίζες ζώνες», οδηγούν σε όλο και πιο επικίνδυνα παιχνίδια και εντείνουν την τούρκικη προκλητικότητα. Είναι ψέματα πως όλα γίνονται για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης. Στο όνομα της δημοκρατίας, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ , μακέλευαν τους λαούς σε Γιουγκοσλαβία, Ιρακ, Αφγανισχτάν, Συρία, Παλαιστίνη, τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

                Κανένα συμφέρον δεν έχουν οι λαοί από αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις. Οι συμφωνίες και οι συνθήκες μεταξύ κρατών, συνάπτονται με βάση το τί εξυπηρετεί τα συμφέροντα των  μονοπωλιακών ομίλων κάθε φορά. Τα σπάνε και τα ξαναρίχνουν όποτε αλλάζουν και μεταβάλλονται. Κανένα συμφέρον δεν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι, απ΄την αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με Κίνα και Ρωσία, για το ποιος θα ελέγχει τους δρόμους περάσματος και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο φονιάδων και ληστών.

Για εμάς αμερικάνικο LNG ή ρωσικό φυσικό αέριο σημαίνει, ότι εμείς θα κληθούμε να το φορτωθούμε στις πλάτες μας με νέα βάρη, ενώ οι Έλληνες εφοπλιστές θα βγάλουν δισεκατομμύρια από την μεταφορά του. Ήδη στενάζουμε με την ακρίβεια να καλπάζει και μας λένε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, να μην διεκδικούμε και να μην απαιτούμε, μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Μας παραμυθιάζουν οι εργοδότες στον κλάδο, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες με τις επενδύσεις και την δημιουργία των δικτύων 5g, την ψηφιοποιήση της οικονομίας. Ας σκεφτούμε τι κερδίσαμε οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια από τους ανταγωνισμούς της Vodafone με τους άλλους ομίλους για την μοιρασία; Χτύπημα δικαιωμάτων, μισθοί καθηλωμένοι, απολύσεις και ανασφάλεια.  Και τώρα μας ζητούν να στοιχηθούμε ακόμα μια φορά πίσω από τα δικά τους συμφέροντα, με τις δηλώσεις ότι η χώρα μας θα γίνει τηλεπικοινωνιακός κόμβος για όλη την Ευρώπη,  ρίχνοντας στις πλάτες μας τελικά ακόμα ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι έχουμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο κόντρα σε όλους αυτούς που μας εμπλέκουν στις πολεμικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, καλούμε τους εργαζόμενους στην Vodafone, να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική και της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των επόμενων. Κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 Διεκδικούμε:

  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανιβίκειο, στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθούν για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 12 ΜΑΗ 7:00 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας & Θάσου: Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ευλογίες...

Σωματείο Εργαζ. στα Ξενοδοχεία Τουριστικά Γραφ. Επισιτιστ. Επαγγ. Σάμου: 28 Φλεβάρη Απεργούμε για τις ζωές μας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Πέρασε ένας χρόνος από το δολοφονικό δυστύχημα των Τεμπών. Η πιο τρανή...

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Απεργία 28 Φλεβάρη

Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ Μας! ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ (ΣΑΜΟΣ: 10 ΣΤΟ ΕΚΣ, ΒΑΘΥ...