Σωματείο Εργ. Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ

Πέρασαν πάνω από 6 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η διεξαγωγή της καθυστερούσε με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Έφτασε όμως η στιγμή να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου την Τετάρτη 7 Οκτώβρη. 

Στη συγκεκριμένη δίκη αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση της ναζιστικής αυτής οργάνωσης, ο ρατσιστικός της χαρακτήρας, οι διασυνδέσεις με τμήματα των επιχειρηματικών συμφερόντων και του κρατικού μηχανισμού, η βαθιά απέχθεια που τρέφει για την εργατική τάξη και το κίνημά της, για κάθε αντιφασίστα και προοδευτικό άνθρωπο. Η εγκληματική δράση της ΧΑ απορρέει από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι δηλαδή ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και συνοδεύεται από ανάλογη δράση.

Δε μπορούμε να λησμονήσουμε την απαράδεχτη προσπάθεια αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κας. Αδαμαντίας Οικονόμου.

Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, χρέος μας είναι με την οργάνωση των αγώνων μας που θα στοχεύει την αιτία που τους γιγαντώνει – το κυνήγι του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων – να τους απομονώνουμε, να μην τους αφήνουμε να χύνουν το δηλητήριό τους ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου (ημέρα που ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης της ΧΑ) στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους κι άλλων σωματείων και φορέων, για να καταδικαστεί η εγκληματική αυτή οργάνωση

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζόμενων της πρωινής βάρδιας εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη από 9.00 έως 12.00.