Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής : 17 Οκτώβρη εκλογοαπολογιστική συνέλευση

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΙΝΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 10.00 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο μας εξακολουθούν να είναι εδώ.  Εργαζόμαστε καθημερινά ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.  Οι απλήρωτες ώρες εργασίας, η ανασφάλιστη εργασία και οι μισθοί πείνας αυξάνονται.  Οι παραβάσεις για ωράρια και υπέρβαρα είναι αμέτρητες.  Με την έναρξη της πανδημίας η εντατικοποίηση της εργασίας μας χτύπησε κόκκινο με αποτέλεσμα να μετράμε σημαντική αύξηση στα ατυχήματα τα δύο τελευταία χρόνια.

Από την άλλη η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην περίοδο της πανδημίας, οδήγησε τους εργαζόμενους σε εκ περιτροπής εργασία, σε αναστολή εργασίας κλπ., αλλά μόνο στα χαρτιά, ενώ βρήκαν δικαιολογίες για καθυστέρηση επιδομάτων.  Την ίδια στιγμή η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί των εργοδοτών με όπλο την απειλή της απόλυσης αυξάνονται.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα επόμενα θύματα για τα κέρδη των εργοδοτών.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ XΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζοντας τις εντολές της Ε.Ε. και συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ) εντείνει  την αντιλαϊκή πολιτική που επιδεινώνει την κατάσταση για τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά όλης της χώρας.

Με το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη όχι μόνο νομιμοποιεί την εργασία από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά συγχρόνως βάζει στοπ στην πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης αντικαθιστώντας την με ημέρες ρεπό ή άδειας.  Παράλληλα βάζει στο χέρι την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων στην νέα προσπάθεια που κάνει η αστική τάξη να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, θέλουν να προλάβουν οποιαδήποτε οργάνωση και αγωνιστική διάθεση επιχειρήσουν οι εργαζόμενοι.

Οι αγώνες συνάδελφοι δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πορευτούμε.  Καλούμε όλους τους οδηγούς να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία που έχει επιβληθεί στον κλάδο μας.  Οι εργαζόμενοι της “efood” με την οργανωμένη απειθαρχία τους έβαλαν φρένο στην προσπάθεια της εταιρείας να τους μετατρέψει σε συνεργάτες χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση, επιδόματα κλπ.  Μας απέδειξαν πως μόνο μέσα από την οργάνωση και την ενεργή συμμετοχή στα σωματεία μπορούμε να ακυρώνουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους της κάθε κυβέρνησης αλλά και τα θέλω των εργοδοτών.

Είναι ώρα συνάδελφοι να ενισχύσουμε το σωματείο μας, οργανωμένα-μαζικά-δυναμικά, να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στο καθεστώς εργασίας που μας έχουν επιβάλλει. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να ζούμε και να δουλεύουμε με βάση τις δυνατότητες που παρέχουν η ανάπτυξη της επιστήμης και των παραγωγικών μέσων.

Σας καλούμε στην ΕκλογοαπολογιστικήΓενική Συνέλευση

στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση19)

την Κυριακή 17 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10.00 π.μ.

 Η συμμετοχή των συναδέλφων θα δώσει δύναμη στο σωματείο μας που θα είναι όπλο στα χέρια των οδηγών.

 ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Share.

Comments are closed.