Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου :Κάτω τα Χέρια απο τη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Όχι στους Εκβιασμούς και τις Απειλές-Κάτω τα Χέρια απο τη ΛΑΡΚΟ

Το ΔΣ συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που η κυβέρνηση ψηφίζει σήμερα τροπολογία που πετάει 1200 εργαζόμενους στο δρόμο και κλείνει την εταιρία. 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και 29 μήνες δίνουν έναν παλικαρίσιο αγώνα για να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρηση. Με ανακοινώσεις τους αποδεικνύουν ότι η ΛΑΡΚΟ όχι μόνο μπορεί να λειτουργήσει με κέρδη, αλλά μπορεί να δώσει κι άλλες θέσεις εργασίας. Μπορεί να προσφέρει γενικότερα κέρδη στον προϋπολογισμό του κράτους, μιας και η περιουσία της είναι αμύθητη. Όλες οι κυβερνήσεις όμως έβαζαν το δικό τους λιθαράκι για να απαξιωθει και να την πουλήσουν φθηνά σε ιδιώτη. Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την απαράδεκτη τροπολογία, πρώτον περιλαμβάνεται η κυνική παραδοχή ότι οι απολύσεις γίνονται για να περάσει η επιχείρηση «καθαρή» από εργαζόμενους, στους επόμενους επενδυτές και δεύτερον ότι αυτό το έγκλημα αποτελεί εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ από το 2014!

Εν τω μεταξύ η ειδική διαχείριση που έχει οριστεί για την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων, ώστε να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας (εκδικάζονται στις 17/6), τάζει επαναπροσλήψεις με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, κι αυτό όχι για όλους, με ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2022. 

Όχι στους Εκβιασμούς και τις Απειλές-Κάτω τα Χέρια απο τη ΛΑΡΚΟ

Το Δικαίωμα στη Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ

Καλούμε όλα τα Σωματεία στο νησί και την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου να εκφράσουν την αλληλεγγύη του για το έγκλημα που προδιαγραφεται με το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...