ΣΕΤΤΑ – Καταγγελία για ACS(ΦΩΤΟ)

0

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ACS που από εχτές 25/1 καλεί εργαζόμενους ταχυμεταφορείς  να κάνουν κανονικά παραδόσεις σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το σωματείο μας έχει λάβει καταγγελίες από εργαζόμενους ότι οι προϊστάμενοι τους, τους καλούν από εχτές να πάνε στη δουλειά προσφέροντάς τους και το «τυράκι» ότι θα πληρωθούν σαν αργία. Ταυτόχρονα παραλήπτες μας έχουν καταγγείλει ότι σήμερα έχουν λάβει ενημερωτικά μηνύματα ότι θα παραλάβουν τις αποστολές τους.

Η εργοδοσία για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, ότι μπροστά στα κέρδη της δεν υπολογίζει ούτε χιονιά, ούτε παγετό ούτε τις ζωές των συναδέλφων μας!

Αντιπροσωπεία του συνδικάτου μας έκανε παρέμβαση στο franchise κατάστημα της ACS στο Χαϊδάρι, από όπου έχουμε λάβει καταγγελία από πολίτες ότι οι παραδόσεις γίνονται κανονικά και ζητήσαμε να σταματήσει εδώ και τώρα η διανομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η είσοδος του καταστήματος είναι σαν παγοδρόμιο! Σε αυτές τις συνθήκες καλούνται οι συνάδελφοι να δουλέψουν. Είναι εγκληματική η στάση της εργοδοσίας!

Απαιτούμε τώρα την εργοδοσία της ACS να σταματήσει να βάζει σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας!

Απαιτούμε:

  • Κανείς στην εργασία του με ακραία καιρικά φαινόμενα, να σταματήσουν όλες οι εργασίες τώρα!
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας
  • Να αποζημιωθούν κανονικά το μεροκάματο τους και τα οδοιπορικά όλοι οι εργαζόμενοι
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς από τις καιρικές συνθήκες μέχρι την προστασία από την πανδημία.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.