Ψήφισμα της Ένωσης Υπαλλήλων Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Συνάντηση με τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο , πρόεδρο του Δ.Σ της ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε , ιδιοκτήτριας εταιρείας του Hilton Αθηνών  , την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 .

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών εδώ και αρκετές ημέρες βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις  διεκδικώντας :

  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους σε όλη την διάρκεια της ανακαίνισης
  • Να επανέλθουν στην εργασίας τους μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου
  • Να διατηρήσουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατοχυρώσει όλα αυτά τα χρόνια και τις συμβάσεις εργασίας που ίσχυαν μέχρι την διακοπή λειτουργίας , χωρίς να υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή όταν θα επιστρέψουν με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου .

Τα συγκεκριμένα αιτήματα έχουν κοινοποιηθεί πολλές φορές στην εταιρεία το τελευταίο διάστημα .

Οι επιλογές που μέχρι σήμερα έχει προτείνει η εταιρεία στους εργαζόμενους , χωρίς ποτέ να έχει διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους τους , αποτελούν μια μορφή στυγνού εκβιασμού καθώς δεν περιλαμβάνουν καμία επιλογή με βάση τις πραγματικές απαιτήσεις και ανάγκες τους αντίθετα  εκφοβίζονται ώστε να   εξαγοραστεί η συναίνεση τους στην  απόλυση  .

Αυτές οι αποφάσεις της Ιονικής αποδεικνύουν όχι μόνο ότι δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία , καθώς πετάει στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους με συγκροτημένα εργατικά δικαιώματααλλά φανερώνει και το πραγματικό κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας η οποία με πρακτικές εκβιασμού επιλέγει  να ξοδεύει 130 εκατομμύρια σε μια επένδυση χωρίς να υπολογίζει μέσα σε αυτά τις ζωές των εργαζομένων προχωρώντας    σε ομαδικές απολύσεις που βαφτίζει «εθελούσια αποχώρηση» σε μια περίοδο εξοντωτικής ακρίβειας και  εργασιακού Μεσαίωνα .

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο – Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Ιτέα

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣTHN ΙΤΕΑ Συνάδελφοι Συναδέλφισσες, Σε συνέχεια της απαράδεκτης προσπάθειας που έγινε πριν...
00:00:45

Νίκη για τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης(BINTEO)

Νικητές, με τις γροθιές υψωμένες και συναδέλφους τους από άλλους κλάδους και φοιτητές να...

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Διαμαρτυρία 28 Μάη μπροστά στην είσοδο του θεάτρου στο ΚΠΙΣΝ

Συνάδελφοι/ισσες, Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής δε δέχεται το σωματείο μας για να μας εξηγήσει τους λόγους...