ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ,ΠΕΣ/ΝΑΤ: Συνεχίζουμε τον αγώνα με αγωνιστική αισιοδοξία

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε όλους τους  ναυτεργάτες, για τη μαχητική συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Απεργία στις 16 Ιούνη.

Στους καταπέλτες των καραβιών, κουρέλιασαν για άλλη μια φορά στην πράξη τις εκβιαστικές παρεμβάσεις εφοπλιστών και Πρωτοδικείου Πειραιά να βγάλουν παράνομη την απεργία, με την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των συνδικάτων.

Αυτογελιοποιήθηκαν οι γνωστοί προβοκάτορες των αστικών μέσων ενημέρωσης, που προσπάθησαν να φέρουν αντιμέτωπους επιβάτες και ναυτεργάτες με στημένα ρεπορτάζ.  Απάντηση πήραν από τους ίδιους τους επιβάτες, που συντάχθηκαν με τον δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και κατήγγειλαν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις  απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις, που έστησαν εφοπλιστές – κυβέρνηση.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα,  σε όλη τη χώρα, εδώ και μήνες, με απεργίες, συλλαλητήρια, πολύμορφες παρεμβάσεις, έχουν καταδικάσει και έχουν στείλει στα σκουπίδια της ιστορίας το αντεργατικό νομοσχέδιο, που υλοποιεί αποφάσεις της Ε.Ε, των επιχειρηματιών και έφερε ο υπουργός εργασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, για να δουλεύουμε στα εργασιακά κάτεργα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με αγωνιστική αισιοδοξία από τις απεργιακές μάχες στις 26 Νοέμβρη, 23-25 Φλεβάρη, 6 Μάη, 10 Ιούνη, 16 Ιούνη, να δυναμώσει η οργάνωση και η δράση των σωματείων, με νέες εγγραφές, μαζική συμμετοχή, με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα καράβια.

Να ακυρώσουμε στη πράξη το νομοσχέδιο έκτρωμα και όλους τους αντεργατικούς νόμους. Να διεκδικήσουμε δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Κατέπεσε στα δικαστήρια το σαθρό κατηγορητήριο για τον 24χρονο διανομέα

Δεν «στάθηκε» στο μονομελές πρωτοδικείο Χαλκίδας το σαθρό κατηγορητήριο με το οποίο σύρθηκε στα...