ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ: Άλλο ένα θανατηφόρο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών, που έχασαν τη ζωή τους

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του ναυτεργάτη Ρούφη Επαμεινώνδα, που έχασε αιφνίδια τη ζωή του, ενώ εργαζόταν στο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο «MINERVA», που βρίσκεται στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Άλλο ένα θανατηφόρο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Επιβεβαιώνεται τραγικά για άλλη μια φορά η μη ουσιαστική  πρόληψη και προστασία της ασφάλειας της ζωής, όπου για τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους αποτελεί κόστος στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας.

Οι εφοπλιστές με το πλασματικό επιχείρημα για ανάλογα περιστατικά επικαλούνται ότι «δεν είναι απότοκος της εργασίας», απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους και από το γεγονός ότι δεν συγκεντρώνεται με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, του υπουργείου ναυτιλίας, το ιατρικό ιστορικό του κάθε ναυτεργάτη.

Επανειλημμένα τα σωματεία μας έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα της  λειτουργίας του εγκαταλελειμμένου ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού, να γίνει Πανεπιστημιακή κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Για την παρέμβαση του Σωματείου στο Pet Supermarket στο Αιγάλεω

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο κατάστημα Pet Supermarket στο Αιγάλεω, την...

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Τρεις νεκροί ναυτεργάτες στον Περσικό Κόλπο

Στον Περσικό Κόλπο, σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και οι ναυτεργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στο «μάτι...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας: Για την επίθεση από τραμπούκους στην διεξαγωγή των εκλογών του Συνδικάτου

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ως κλαδικό συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Βοιωτίας καταγγέλλουμε την επίθεση που...