ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ: Άλλο ένα θανατηφόρο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών, που έχασαν τη ζωή τους

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του ναυτεργάτη Ρούφη Επαμεινώνδα, που έχασε αιφνίδια τη ζωή του, ενώ εργαζόταν στο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο «MINERVA», που βρίσκεται στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Άλλο ένα θανατηφόρο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ναυτεργατών, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Επιβεβαιώνεται τραγικά για άλλη μια φορά η μη ουσιαστική  πρόληψη και προστασία της ασφάλειας της ζωής, όπου για τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους αποτελεί κόστος στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας.

Οι εφοπλιστές με το πλασματικό επιχείρημα για ανάλογα περιστατικά επικαλούνται ότι «δεν είναι απότοκος της εργασίας», απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους και από το γεγονός ότι δεν συγκεντρώνεται με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, του υπουργείου ναυτιλίας, το ιατρικό ιστορικό του κάθε ναυτεργάτη.

Επανειλημμένα τα σωματεία μας έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα της  λειτουργίας του εγκαταλελειμμένου ΝΙΕΝ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού, να γίνει Πανεπιστημιακή κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών.

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για την απόφαση αναδρομικής μονιμοποίησης των νεοδιόριστων στη Δυτική Αττική

Πολύ ευχάριστη και σημαντική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση "συμμόρφωσης"της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής με την...

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω: Για τις αιτήσεις επαναπρόσληψης εργαζομένων σε Ξενοδοχεία και Επισιτισμό

Εργαζόμενη,εργαζόμενε στα Ξενοδοχεία & Επισιτισμό Σε καλούμε να αξιοποιήσεις  το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης επαναπρόσληψης με...