ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καλούμε τους ναυτεργάτες με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες

Δημοσιεύτηκε στις

Από καταγγελίες των ναυτεργατών μελών του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «OLYMPIC CHAMPION» της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ, η εταιρεία τις επόμενες μέρες από την εκδήλωση της πυρκαγιάς (28-09-2019) στο πλοίο, προχώρησε μέσω του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών κύρια των Γενικών Υπηρεσιών.

Η ναυτιλιακή εταιρεία με ευθύνη των λιμενικών αρχών δεν τήρησαν:

α) την εφαρμογή της πραγματικής αιτίας απόλυσης αλλά με την αιτιολόγηση της «αμοιβαίας συναίνεσης».

β) Οι ναυτεργάτες απολύθηκαν χωρίς την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και της προβλεπόμενης αποζημίωσης.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Εφοπλιστές και Υπουργείο Ναυτιλίας δεν διστάζουν ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα των ναυτεργατών να θυσιάζονται στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να συνεχίσουμε τον απεργιακό αγώνα για ΣΣΕ, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής “Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων 28 Φλεβάρη

28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!   Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αν. Μακεδονίας – Θράκης: 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε Το Σάββατο 28/02/2026...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας: 13 Φλεβάρη Συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι μαζί

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Την Παρασκευή 13/2, έχουμε τουλάχιστον δύο λόγους να είμαστε στους δρόμους! Ημέρα που μαζί...