Πέμπτη, 5 Αυγούστου

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Αυξάνονται συνέχεια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που εκδηλώνονται στα καράβια

0
image_pdfimage_print

Αυξάνονται συνέχεια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που εκδηλώνονται στα καράβια, ενώ είναι σε εξέλιξη η καταγραφή κρουσμάτων σε μέλη του πληρώματος του Ε/Γ- Ο/Γ «BLUE STAR PAROS» της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES.

Από πληροφορίες μας η εταιρεία δεν ενημερώνει τους αντικαταστάτες αυτών που  έχουν ασθενήσει. Παρά τις επανειλημμένες  καταγγελίες μας η κυβέρνηση, το υπουργείο ναυτιλίας, οι εφοπλιστές, συνεχίζουν να μην λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα ελέγχου και προστασίας των ναυτεργατών, των επιβαινόντων.

Δεν υπάρχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων, που εργάζονται σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας, για:

  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και των επιβατών στα καράβια.
  • Άμεσα να οργανωθεί o προληπτικός έλεγχος και ο εμβολιασμός από τον ΕΟΔΥ για τους ναυτεργάτες στα καράβια της επιβατηγού ναυτιλίας και στις άλλες κατηγορίες.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών εταιρειών κάθε πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και για την ατομική προστασία των ναυτεργατών όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.ά.
  • Οι απολύσεις λόγω κορονοϊού να είναι λόγω ασθενείας με πλήρη κάλυψη μισθολογική – κοινωνικοασφαλιστική. Καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων των καραβιών, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, στα απάνθρωπα ωράρια δουλειάς, στην απλήρωτη εργασία.
Share.

Comments are closed.